Având o serie de absenţe în echipă, handbalistele de la CSU Oradea au fost învinse, miercuri, în deplasare, la Mioveni, pe terenul echipei locale Dacia, cu scorul de 30-19.

Elevele antrenorilor Doina şi Cristian Ardelean nu au putut ţine piept unei formaţii ambiţioase, care la pauză conducea cu 12-9.

Totuşi, studentele orădence au intrat bine în meciul care a contat pentru etapa a 20-a din Seria B a Diviziei A, după primele minute conducând cu scorul de 2-1. Din păcate au urmat câteva ratări din poziţie de unu la unu şi patru eliminări consecutive până în minutul 10, fapt care a contat în economia primei reprize. Cu toate acestea, CSU, alcătuită cu preponderenţă din junioare, a izbutit să se menţină aproape de adversare până la pauză, când, după 30 de minute de joc, gazdele aveau un avantaj de trei goluri.

În debutul reprizei secunde, orădencele s-au apropiat la două lungimi, scor 12-10, însă acesta a fost cel mai mic ecart între cele două echipe, pentru că au urmat cinci goluri consecutive înscrise de gazde. A fost momentul când argeşencele s-au desprins practic în învingătoare.

Cum nimic nu se mai putea schimba, CSU nu a mai forţat pentru a se feri de accidentări şi aceasta deoarece sâmbătă orădencele vor primi vizita lui SCM Timişoara, a doua clasată.

Astfel, lipsite de aportul a cinci jucătoare de bază (Vârtic, Biţiş-Garipova, Vrabie, Munteanu şi Hlinca) greul a căzut pe umerii junioarelor care, în ciuda înfrângerii, au dat satisfacţie. Totuşi, trebuie menţionat aportul experimentatelor jucătoare Jenica Rudics, Cipriana Petric şi Valeria Motogna.

"Trebuie să trecem repede peste acest eşec şi să ne recuperăm bine după o deplasare lungă deoarece peste doar trei zile ne aşteaptă un meci foarte greu pe teren propriu cu SCM Timişoara, a doua clasată. Ne dorim să oferim o replică bună uneia dintre cele mai valoroase formaţii din serie", a declarat, la final, Cristian Ardelean, antrenorul secund al CSU Oradea.


Dacia Mioveni – CSU Oradea 30-19 (12-9)

CSU Oradea: Claudia Cetăţeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Jenic Rudics 6 goluri, Cristina Abodi 1, Cipriana Petric 3, Raluca Bîscă 1, Anamaria Hercuţ 1, Dana Verzea 1, Ştefania Roatiş 2, Valeria Motogna 1, Denisa Tudose, Amina Tovt şi Irina Munteanu. Antrenori: Doina şi Cristian Ardelean.

În pofida înfrângerii, handbalistele bihorene se menţin pe locul al IV-lea al ierarhiei la zi, cu 29 de puncte după 9 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 7 înfrângeri.

În etapa următoare, CSU Oradea  va evolua sâmbătă, de la ora 13.00, pe teren propriu, la sala de sport a Universităţii, cu SCM Timişoara.