Poloiştii de la CSM Oradea vor susţine miercuri seară jocul din prima manşă a sferturilor de finală din LEN EuroCup. Vicecampionii României vor primi replica spaniolilor de la CN Mataro. Partida este programată cu începere de la ora 19, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Reamintim că formaţia bihoreană, pregătită de antrenorii Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a început acest sezon al cupelor europene din Liga Campionilor Europeni, unde au avut un parcurs bun, cu zece meciuri în trei faze diferite.

De menţionat însă că pentru poloiştii de la CSM Oradea confruntarea cu Mataro va fi cel de-al treilea duel cu o formaţie iberică în actualul sezon competiţional, după jocurile cu CN Barcelona şi CN Terrassa.

În ceea ce priveşte formaţia Centre Natacio Mataro, aceasta a trecut în primul tur al LEN EuroCup de Antwerp din Belgia şi s-a calificat alături de Mediterrani. Apoi, în cel de-al II-lea tur, a învins pe Noisy-le-Sec şi Montpellier, pierzând cu Eger. Astfel s-a calificat în sferturile de finală.

Un alt amănunt important în prefaţa acestui joc îl reprezintă faptul că Mataro este locul în care Dorin Costrăş şi-a desfăşurat o bună parte a activităţii de antrenor. De altfel, el a domiciliat aici, iar familia sa este în continuare stabilită în localitatea spaniolă.