Reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, a făcut presei o singură declaraţie, miercuri seara, la ieşirea din DNA.

Întrebat de jurnaliştii adunaţi în faţa sediului DNA Oradea pentru ce a fost reţinut, Brîndaş a comentat scurt: "Pentru spectacol".

Comisarul şef a fost scos din sediul DNA în cătuşe, pe care şi le-a ascuns cu haina de pe el, fiind urcat de mascaţi în dubă, pentru a-l duce în Arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, unde va petrece noaptea.

Avocatul lui Brîndaş, Ioan Banciu, a declarat că ofiţerul a făcut declaraţii în faţa procurorilor, însă a refuzat să precizeze în ce au constat acestea. "Cazul este unul complex, clientul meu a făcut declaraţii care s-au întins pe o durată îndelungată având în vedere acuzaţiile care i se aduc. Deocamdată, atât pot să vă spun", le-a spus Banciu jurnaliştilor.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, suspiciunile de corupţie, cămătărie şi favorizarea infractorilor provin dintr-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pornit pe marginea unor fraude financiare, din care partea privindu-l pe şeful Poliţiei a fost declinată către DNA.

După cum se ştie, echipaje formate din ofiţeri ai DGA şi coordonate de procurori DNA au efectuat, miercuri dimineaţa, percheziţii la domiciliul şi la biroul adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş.

Ofiţerul a fost condus la sediul DNA Oradea pentru audieri, unde procurorii au decis să îl reţină pentru 24 de ore, anunţând ulterior public că acesta este anchetat pentru infracţiuni precum luare de mită şi favorizarea infractorului.

Citiţi detalii despre acuzaţiile care i se aduc în articolul: Bombă! Adjunctul şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, reţinut de DNA pentru luare de mită!