Femeia, surprinsă marţi dimineaţa de camerele de supraveghere ale Casei de Cultură Salonta în timp ce smulgea florile dintr-o jardinieră, a fost găsită, miercuri, de poliţiştii salontani, care au aflat despre furt de pe Facebook şi au deschis un dosar penal.

"În urma cercetărilor efectuate, miercuri, în jurul orei 11, poliţiştii din Salonta au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 49 de ani, din municipiul Salonta, care acum este cercetată pentru furt", a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit ofiţerului, femeia şi-a recunoscut fapta, iar poliţiştii au găsit plantele furate în grădina femeii, de unde le-au scos, iar acum au ajuns înapoi în jardiniera Casei de Cultură. "Prejudiciul a fost recuperat de la cea în cauză", a mai spus Dinu. 

Femeia filmată de camerele de supraveghere în timp ce fura florile a devenit vedetă pe Facebook, marţi, înregistrarea fiind distribuită de localnici tocmai în speranţa că hoaţa va fi recunoscută şi va putea fi dată pe mâna poliţiştilor.

În înregistrare se vede clar cum femeia vine, smulge florile din jardiniera aflată pe stradă, le pune în plasă, iar pe urmă pleacă, fără teamă că ar putea fi prinsă de cineva.

Filmuleţul a fost postat pe Facebook de angajaţii Casei de Cultură, iar asta chiar cu ştiinţa directorului instituţiei, care urma să reclame furtul la Poliţie în cursul zilei de miercuri.