Agenţii de frontieră din Macedonia se vor perfecţiona la Şcoala de Agenţi de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea, după cum a anunţat, marţi, la Oradea, ministrul de Interne, Carmen Dan.

"Am semnat deja un document de intenţie cu partea macedoniană şi urmează să dăm o valoare juridică acestui document", a declarat, marţi, șefa MAI, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

Aflată la Oradea alături de şeful delegat al Poliţiei de Frontieră, Adrian Popescu, ministrul vizitat Şcoala de Agenţi de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea pentru a inspecta instituţia de care s-a declarat "mulţumită". 

"Eu am auzit lucruri foarte bune despre pregătirea pe care o asigură această şcoală, iar în perioada următoare, în mod concret, vom pregăti agenţi de poliţie din Macedonia în cadrul acestei instituţii de educaţie și mă bucur că vom pune la dispoziţie expertiza noastră", a declarat ministrul.

Șefa MAI a mai precizat că numărul de poliţişti macedonieni care se vor şcoli la Oradea urmează să fie stabilit în urma unor discuţii ulterioare.

Ministrul Carmen Dan s-a aflat, marți, în județul Bihor, unde a avut mai multe întâlniri cu șefii instituțiilor de MAI, dar întâlniri cu reprezentanți ai PSD, partidul din care provine.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, în timpul vizitei de la Oradea, ministrul Carmen Dan a vizitat Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu", Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Complexul sportiv "Dinamo", Spitalul Militar "Avram Iancu" şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.