Situaţie revoltătoare, vineri seară, în Aeroportul din Oradea. Mai mulţi pasageri s-au plâns BIHOREANULUI că, deşi şi-au cumpărat biletele cu o lună înainte, nu au locuri în cursa Tarom RO 628 spre Bucureşti, într-un avion ATR care nici măcar nu a pornit din Capitală. Motivul? Compania a vândut mai multe bilete decât capacitatea aeronavei!

Mai mulţi pasageri care voiau să treacă prin procedurile de check-in în Aeroport au rămas stupefiaţi când li s-a comunicat că nu au loc în avion. "Ni s-a spus că nu avem locuri, în condiţiile în care mi-am plătit biletul în urmă cu o lună şi am plătit 72 de euro pe el, doar dus, până la Bucureşti", a povestit BIHOREANULUI unul dintre pasageri, din Oradea.

O tânără a declarat că reprezentanţii Romanian Airport Services i-au propus să fie transportată până la Cluj cu o maşină, iar de acolo să urce într-un avion Tarom cu decolare spre Bucureşti sâmbătă dimineaţă la ora 4.00, dar a refuzat oferta.

"Mie mi-a cumpărat instituţia bilete Bucureşti – Oradea şi retur cu o lună în urmă, iar acum trebuia să mă întorc spre casă şi am aflat că nu am loc pentru că s-a vândut overbooked (n.r. – peste capacitatea avionului)", a relatat şi o bucureşteancă.

O doctoriţă din Oradea, care avea loc, a renunţat la bilet din altruism, dar şi din cauza neîncrederii în Tarom. "Am cedat biletul meu unei tinere care voia să ajungă în Bucureşti la părinţi. Trebuia să merg la o conferinţă medicală în Capitală, dar nu vreau să-mi încerc norocul, să urc într-un avion care acum se repară", a declarat ea BIHOREANULUI.

"Nu s-ar întâmpla asemenea lucruri total neprofesioniste dacă de administrarea Aeroportului din Oradea s-ar ocupa Primăria în locul Consiliului Judeţean. Sunt revoltată că cei de la Consiliul Judeţean nu permit Primăriei să se ocupe de Aeroport, deşi Primăria ar fi capabilă să-l administreze cu oameni calificaţi, capabili să asigure curse din Oradea cu companii serioase", a completat doctoriţa.

Pasagerii rămaşi fără locuri sunt cu atât mai revoltaţi cu cât niciun reprezentant al Tarom nu a venit să le dea explicaţii, iar reprezentanţii firmei Romanian Airport Services care au făcut operaţiunile de check-in spun că nu au voie să le furnizeze informaţii.

Oamenii urmau să plece spre Bucureşti cu cursa RO 628, "perechea" cursei RO 627, care trebuia să plece din Bucureşti la 18.30 şi să ajungă la Oradea la 19.50, dar care până la transmiterea acestei ştiri nici măcar nu a pornit din Capitală. Aeronava, un ATR 72, cu 68 de locuri, ar fi defectă, li s-a spus pasagerilor care aşteptau la Otopeni.

De altfel, la ora 20.40, monitoarele din Aeroportul Oradea afişau o întârziere de 105 minute pentru cursa RO 627, dinspre Bucureşti, şi, implicit, şi pentru RO 628, spre Capitală.

Pasagerii din Oradea rămaşi fără locuri aşteaptă atât în interiorul aeroportului, cât şi în faţa terminalului şi, supăraţi, comentează că Tarom nu va fi capabilă să opereze cursele externe din Oradea, câtă vreme nici pe cele interne nu le poate asigura.

"În Oradea este nevoie de curse, există cerere, dar Taromul nu este în stare să o satisfacă. Şi acum foloseşte ATR-uri cu elice, de 68 sau 72 locuri, pe care le înlocuieşte cu Boeing-uri mai mari numai când vin delegaţii cu PSD-işti", a spus un bărbat, aluzie la faptul că acest lucru s-a întâmplat cu două săptămâni în urmă, când la Oradea s-a ţinut o consfătuire a senatorilor PSD, pentru care Tarom a pus la dispoziţie o aeronavă Boeing.