Vorba dulce mult aduce. Nu e sigur dacă vechea zicală românească sau mândria de a fi co-organizat recent încheiata ediţie a Carnavalului Florilor, în parteneriat cu Primăria Oradea şi cu administraţiile locale omologe din Debreţin şi Hajdu Bihar l-a îndemnat pe şeful Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, să pregătească o surpriză dulce celor prezenţi la reuniunea de joi a "parlamentului" judeţean.

La finalul reuniunii, Pásztor a anunţat că fiecare ales, dar şi funcţionarii şi jurnaliştii vor primi câte o felie din "tortul judeţului" realizat cu ocazia evenimentului încheiat pe 23 august.

Mai mult, odată cu feliile de prăjitură, celor prezenţi le-a fost distribuită şi o "informare" în limbile română şi maghiară privind implicarea Consiliului Judeţean în organizarea evenimentului.

Despre alte două informări, pe teme mai importante - una "asupra eficienţei serviciului poliţienesc pentru trimestrul II al anului 2019" şi cealaltă "asupra nivelului de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţii pentru trimestrul II al anului 2019" - preşedintele Consiliului Judeţean nu a vorbit deloc, acest subiect pălind în faţa Carnavalului Florilor.

La fel, în finalul şedinţei, avea să se afle că o a treia informare, redactată de Consiliul de Administraţie al Aeroportului despre procedurile pentru selectarea viitorului manager al Aeroportului orădean şi depusă la Registratura CJ pe 26 august, a fost pur şi simplu "uitată" într-un sertar de către subalternii lui Pásztor, aşadar nici n-a ajuns pe masa consilierilor.

Probabil, însă, că şi importanţa Aeroportului este mult mai mică decât a carului alegoric al judeţului şi decât "tortul judeţului" pregătite de CJ la Carnaval, în cadrul evenimentului "Fereastră deschisă spre Europa".