Un şofer orădean a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 3 luni, după ce a fost prins, joi, conducând un Audi cu viteza de 157 kilometri/oră pe Calea Borşului, din Oradea, într-o zonă în care viteza este limitată la 70 kilometri/oră.

Șoferul a fost prins în cadrul unui filtru organizat în cadrul acțiunii Speed Marathon desfăşurată zilele acestea şi pe şoselele din Bihor.

Miercuri, aproape 400 de şoferi au primit amenzi de peste 110.000 lei pentru încălcarea limitelor de viteză. Timp de 24 de ore, polițiștii rutieri bihoreni, alături de polițiști din toate statele Uniunii Europene, au acționat simultan pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. 

Pe parcursul celor 24 de ore, poliţiştii rutieri din Bihor au supravegheat întregul tronson al DN 1 - E 60 în Bihor, însă au fost echipaje şi pe DN 19, DN 79, DN 76, pe drumurile județene 767E și 797 și pe principalele artere. În total, au controlat 538 de autovehicule și au aplicat 386 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cu amenzi în valoare de 111.940 de lei. 

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile publice din toată țara, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Speed Marathon s-a desfăşurat în cadrul săptămânii TISPOL Speed, care are loc în perioada 1 – 7 aprilie, timp în care polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză.