Procurorii orădeni care au participat la discuţia în care s-a vorbit de "liniştirea" judecătorilor sunt audiaţi, miercuri, la Secţia de anchetă a magistraţilor din Parchetul General. Dintre cei cinci citaţi, au fost suprinşi de camerele de filmare ale ziariştilor anchetatorii Ciprian Man, Cristian Ardelean şi Cosmin Pantea.

Întrebat cum comentează înregistrările apărute în spaţiul public şi dacă a fost "o discuţie firească", procurorul Cristian Ardelean a evitat răspunsul, susţinând că vor da declaraţii după finalizarea audierilor. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii au fost chemaţi la audieri, pentru ziua de miercuri, sursele ziarului susţinând, însă, că acestora nu li s-a comunicat oficial calitatea pe care o au în cadrul anchetei.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis şi un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la înregistrarea de la DNA Oradea, că probabil vor fi luate măsuri, precizând că partea rea a apariţiei unor astfel de înregistrări este că "actul de justiţie se abordează în acest fel, în mod absolut contrar legii".

Conducerea DNA a anunţat, sâmbătă, că se delimitează de orice act al personalului care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraţilor şi a precizat că a solicitat note explicative DNA Oradea în urma publicării unei înregistrări în care se vorbeşte de "liniştirea" judecătorilor.

Vezi înregistrarea video cu sosirea procurorilor orădeni la sediul Parchetului General aici!