Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar un tânăr în vârstă de 18 ani este cercetat în stare de libertate pentru furt calificat după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, au fost prinşi în flagrant de proprietara unei case din localitatea Livada de Bihor cotrobăind în curtea imobilului.

Cei patru hoţi, un bărbat de 37 ani şi un tânăr de 18 ani din comuna Gepiu, un bihorean în vârstă de 46 ani din Husasău de Criş şi un altul de 50 ani din Sânnicolau Român, au intrat în curtea femeii puţin după miezul nopţii şi, pentru că au fost surprinşi de proprietară, au încercat să fugă de la locul faptei cu o maşină.

Femeia apucase, însă, să sune la Poliţie, iar autoturismul a fost reperat şi oprit în trafic. Astfel, cei patru hoţi au ajuns la Poliţia Municipiului Oradea, pentru audieri. “La controlul autoturismului, polițiștii orădeni au descoperit diferite instrumente folosite la comiterea infracţiunilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Bihor.

Spărgătorii de locuinţe au fost reţinuţi pentru 24 de ore de polițiștii Secției 5 de Poliție Rurală Oradea, iar joi, trei dintre ei au fost prezentaţi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit portalului instanţei de judecată, este vorba despre Lucian Câmpean, alias “Păsulă”, 37 ani, din Gepiu, Mircea Sabău, 50 ani, din Sânnicolau Român, şi Pardelean Hendre, 46 ani, din Husasău de Criş, primii doi abia scăpaţi de arestul la domiciliu, fiind judecaţi deja în două dosare penale, tot pentru furt calificat.

Într-una din cauze, prezentată pe larg şi de BIHOREANUL, cei doi sunt acuzaţi că, în complicitate cu alte două persoane, Constantin Jiga şi Dorin Sim, ar fi comis 7 spargeri de locuinţe în cartierele de VIP-uri ale oraşului, de unde au furat bijuterii şi bani, paguba reclamată depăşind 240.000 lei şi nefiind recuperată.

Furturile au fost comise anul trecut, hoţii fiind reţinuţi puţin după miezul nopţii de 23/24 ianuarie, în timp ce se întorceau din Aleşd, unde au vrut să jefuiască punctul de lucru al firmei Fan Courier, dar au renunţat. După ce au tăiat gardul şi au modificat poziţia a două camere de supraveghere din curtea proprietăţii, l-au observat pe paznic moţăind într-o gheretă, aşa că au hotărât că era mai bine să plece decât să rişte să-l trezească şi să fie prinşi.

Au ajuns doar până în sensul giratoriu din centrul comunei Oşorhei, unde îi aşteptau poliţiştii. Somaţi să oprească maşina, au încercat să-şi continue drumul, luând pe capotă un poliţist, ceea ce i-a forţat pe ceilalţi să tragă două focuri de armă înspre roţi. "În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime", transmitea, pe 26 ianuarie, Poliţia Bihor, anunţând că cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost, ulterior, schimbată cu arestul la domiciliu şi, în final, cu controlul judiciar.