O fetiţă în vârstă de 8 ani a fost rănită grav, joi după-amiază, în urma unui accident rutier produs pe drumul judeţean 108I, în localitatea Bratca. Copila a coborât dintr-un autoturism şi a traversat drumul, fiind lovită de un alt autoturism condus de un şofer în vârstă de 30 ani din Lorău. 

Accidentul a fost semnalat la numărul de urganţă 112  joi, la ora 14.20, iar din cercetările poliţiştilor a reieşit că vina pentru producerea lui ar aparţine copilului, care a traversat drumul judeţean neregulamentar, fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier, fetiţa a fost grav rănită, fiind transportată la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, iar în prezent se află internată la secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în comă indusă.

"Micuţa a suferit un traumatism cranio-cerebral mediu, are o uşoară hemoragie la nivel cerebral şi o contuzie pulmonară. Ea este internată la Secţia de Terapie Intensivă, este sedată. Starea ei este stabilă, este supravegheată permanent, iar deocamdată nu necesită vreo intervenţie chirurgicală", a explicat, vineri, BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Oradea, dr. Dacian Juca.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Compartimentului Rutier Aleșd sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.