Un orădean care a urcat băut la volan a fost implicat într-un accident rutier produs, marţi, pe Şoseaua Borşului. Aflat la volanul unei Skoda Fabia, bărbatul nu s-a asigurat la ieşirea din curtea unui imobil şi a fost izbit de un TIR. 

Accidentul rutier a fost semnalat pe numărul de urgenţă 112 la ora 15.03. "Şoferul, un orădean în vârstă de 70 ani, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate de trecere la ieşirea din incinta unui imobil pentru a intra pe drumul naţional şi a intrat în coliziune cu un autotren condus regulamentar pe banda întâi a drumului naţional, înspre Borş, de un bărbat de 47 ani, din municipiul Salonta", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

În urma accidentului, şoferul autoturismului a scăpat doar cu câteva zgârieturi însă s-a ales cu dosar penal. Asta deoarece, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

"Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a mai spus Dinu, cercetările în cauză fiind continuate de poliţiştii rutieri din Poliţia Municipiului Oradea, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.