Angajaţii UPU-SMURD Bihor au trimis presei fotografii îmbrăcaţi în tricouri roşi personalizate cu mesajele destinate primarului Ilie Bolojan, care le-a cerut duminică seara să renunţe la ideea de a demisiona în bloc, dovedind astfel că sunt "o echipă, nu mercenari".

Pe tricourile roşii apar mesajele #Rezist SMURD (pe piept) şi "Suntem echipă, nu mercenari" (pe spate), mesajul fiind destul de transparent: urgentiştii nu sunt dispuşi să renunţe, nici măcar temporar, la sporurile salariale, aşa cum le-a propus edilul.

BIHOREANUL a aflat că ideea tricourilor a aparţinut medicilor rezidenţi din Centrul de coordonare în rezidenţiatul pentru Medicina de Urgenţă, care au adus tricouri pentru toţi medicii UPU-SMURD, care le sunt coordonatori. Tricourile au fost îmbrăcate atât de medicii aflaţi de gardă cât şi de tinerii rezidenţi, care apoi s-au fotografiat împreună, pentru a demonstra că sunt "o echipă". 

"A fost o surpriză plăcută, pentru care le mulţumim", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Alexandru Mateoc, medic în cadrul UPU SMURD, nemulţumit de faptul că primarul i-a catalogat drept mercenari.

"Noi suntem o echipă, nu mercenari. Nu e nimeni mercenar la UPU. Dacă n-am tras noi, nu ştiu cine. Noi am ales medicina de urgenţă din pasiune. Şi atunci, când am ajuns noi aici, era singura zonă în care puteai intra numai pe mintea ta. Încă plătim rate pentru apartamente în blocuri comuniste, avem familii, copii...", a spus Mateoc.