Infrastructura electrică a Oradiei este atât de vulnerabilă încât poate fi anihiliată de un biet animal de talie mică.

Iniţial, Sucursala Oradea a Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania a informat, miercuri, la solicitarea BIHOREANULUI, că întreruperea alimentării cu energie electrică a unor zone ale oraşului în cursul serii de marţi a fost provocată de un dihor.

"Vă informăm că incidentul produs în funcţionarea reţelei de distribuţie a energiei electrice în data de 12.03.2019 a avut drept cauză electrocutarea unui animal (dihor) la contactul cu echipamentele electrice la o tensiune de 20.000 V", se arată în comunicatul SDEE Oradea, care adaugă, de asemenea, că "durata întreruperii a fost de aproximativ 30 minute".

Purtătorul de cuvânt al sucursalei, Ramona Moraru, a precizat într-o convorbire telefonică ulterioară că, de fapt, animalul a fost "un jder de piatră care s-a electrocutat la staţia de înaltă tensiune din Ioşia".

Pe de altă parte, SDEE Oradea precizează că este o societate comercială cu capital privat, care "nu intră sub incidenţa Legii 544/2001 şi nu are calitatea de autoritate sau de instituţie publică", astfel încât nu ar fi avut obligaţia de a comunica public, din oficiu, explicaţii privind astfel de incidente.

Citeşte şi: Avarie de proporţii în alimentarea cu electricitate a Oradiei. Electrica lasă locuitorii oraşului fără explicaţii! (FOTO)