Execuţie în stil mafiot, marţi dimineaţă, pe străzile din Oradea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Camelia Roşca, în jurul orei 8.20 s-a efectuat un apel la 112, prin care se anunţa că un bărbat a fost împuşcat pe strada Aluminei, în apropierea unei grădiniţe.

"Ne-am deplasat cu două echipaje, inclusiv de Terapie Intensivă Mobilă. S-a încercat resuscitarea victimei peste 50 de minute", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.

Victima, Nemes Attila, un bărbat în vârstă de 35 de ani, era împuşcat în cap şi în torace, iar când salvatorii SMURD au ajuns la faţa locului, era în stop cardio-respirator.

"Leziunile erau grupate în partea superioară a corpului, predominant la nivelul capului. De altfel, leziunile suferite la nivelul capului au determinat nereuşita resuscitării", a declarat Hadrian Borcea.

Victima a murit înainte de a putea fi transportată la spital, în apropierea unui ţarc care împrejmuieşte mai multe recipiente de gunoi.

Din primele informaţii, se pare că agresorul a fost un italian, în vârstă de 58 de ani, care locuieşte în Arad şi faţă de care românul avea datorii. Italianul l-ar fi aşteptat pe orădean lângă blocul acestuia, iar când bărbatul a ieşit din scară, ca să ducă gunoiul, l-a împuşcat, se pare, cu o puşcă cu alice.

Acesta a şi fost prins în Tinca, la scurt timp după crimă, într-o maşină Lada Niva, având arma asupra lui. Din primele investigaţii, cei doi erau parteneri într-o afacere cu material lemnos.