Cristian Ardelean, unul dintre cei 5 procurori ai DNA Oradea care au fost înregistraţi discutând în sediul instituţiei despre „linistirea" judecătorilor, a depus o plângere penală la Secţia de Investigare a Magistraţilor din Parchetul General, solicitând identificarea persoanei care a realizat înregistrările şi cercetarea acesteia pentru violarea vieții private.

„Am depus plângerea penală prin avocat. Urmează să fiu anunţat când voi fi audiat ca parte vătămată. Am făcut acest demers pentru că mi se pare extrem de grav ce s-a întâmplat. Astfel de practici infracţionale trebuie descurajate, indiferent dacă se întâmplă în sediul unui parchet, instanţe sau altă instituţie publică”, a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL procurorul Ardelean.

Potrivit aceleiaşi surse, plângerea penală s-a înregistrat în cursul acestei săptămâni.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Parchetul General a anunţat în urmă cu două săptămâni că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii din ianuarie 2018, la care au participat cinci procurori ai Serviciului Teritorial Oradea al DNA - Cristian Ardelean, Ciprian Man, Adrian Muntean, Lucian Rus şi Cosmin Pantea - în care se vorbeşte despre „liniştirea” unor judecători.

Avocatul Răzvan Doseanu este cel care a făcut publică această înregistrare, despre care a spus că a primit-o de la o sursă anonimă.

În mesaje publicate ulterior, Doseanu susţine că cel care bănuit că ar fi făcut înregistrarea este chiar fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, el fiind “persoana cea mai apropiat de surse de înregistrare şi care se aude cel mai puternic şi clar în înregistrare”. “Se pare că nu este singura înregistrare. E doar o opinie personal, să demonstrate procurorul Man că nu este aşa”, a mai spus Doseanu.

"Pot să spun doar că nu eu sunt autorul înregistrării. Susţinerile făcute în spaţiul public, cum că înregistrarea mi-ar aparţine, sunt o invenţie. Adevărul întotdeauna o să învingă minciuna şi cel mai mare sprijin al nostru, sau al meu cel puţin, e că am dreptatea de partea mea, altceva nu pot să declar în momentul acesta. O să rezist", a declarat, în replica, Ciprian Man.

Cei cinci procurori au fost audiaţi, săptămâna trecută, ca martori, la Parchetul General. Procurorul de caz care instrumentează această anchetă este Adina Florea, adjunctul şefului Secţiei de Investigare a magistraţilor, propusă de Tudorel Toader pentru a prelua şefia DNA.

Citiți și articolele:

Cârtiţă în DNA: Detalii incendiare din „interceptările” procurorilor anticorupție din Oradea (AUDIO)

Săptămâna patimilor: Cine sunt judecătorii vizaţi pentru „liniştire” în înregistrările procurorilor DNA Oradea