Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul partidului, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că autorităţile se vor ţine de cuvântul dat la începutul anului şi în anii precedenţi privind repararea unuia dintre cele mai proaste drumuri naţionale din judeţ, DN 19E, între Biharia şi Chiribiş.

"Până în jurul datei de 15 august vor fi pregătiţi pentru reciclare primii 5 kilometri", a spus Mang cu referire la tronsonul de şosea naţională care însumează între cele două localităţi 38 kilometri, adăugând că lucrările vor fi făcute de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca.

Mang a afirmat că pe acest tronson al DN 19E "vor fi două reciclatoare", aşa încât într-o zi de lucru se va putea repara "un kilometru, poate doi kilometri" de drum.

"Este una dintre promisiunile făcute de noi pentru cetăţenii din zonă", a mai spus şeful PSD Bihor, care a precizat că s-a deplasat miercuri pe viitorul şantier împreună cu prefectul Ioan Mihaiu şi că, la final, după reciclare, pe şosea va fi aşternut şi un strat de asfalt nou.

DN 19E este într-o stare proastă de mai bine de un deceniu şi jumătate. Repararea lui a fost promisă încă înainte să înceapă lucrările pentru construirea tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania, în 2004, fiind amânată apoi după finalizarea acestor lucrări, fără ca acest lucru să se întâmple, iar şoseaua fiind afectată şi mai mult de utilajele grele ale firmelor care transportau materiale de construcţii pe şantierul Autostrăzii.