Între o întâlnire cu localnici şi fermieri din zona Salontei şi una pe care o va avea în a doua parte a zilei la Beiuş, prim-vicepreşedintele Daniel Constantin a fost, joi, primul reprezentant al partidului fondat împreună cu fostul premier Victor Ponta care a susţinut, alături de preşedintele interimar al filialei judeţene, o conferinţă de presă la sediul Pro România Bihor, aflat în Centrul Civic, între Banca Sanpaolo şi Centrul Medical Vitreum.

Aflat pentru a doua oară la Oradea în acest an, Daniel Constantin a glumit, spunând că aici se încarcă cu energie, la fel ca fostul său coleg din ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, huiduit acum două săptămâni de activişti ai Asociaţiei Oradea Civică: „Am văzut că aici te încarci cu energie, nu ştiu dacă de la protestatari sau de la fabrica pe care a vizitat-o”.

Liderul Pro România a afirmat că formaţiunea sa e în consolidare, pentru că doreşte să-şi pună reprezentanţi în toate secţiile de votare, pentru „securizarea votului”, deoarece „avem la conducerea ţării o coaliţie care acţionează nedemocratic”, motiv pentru care Guvernul trebuie schimbat cât mai repede.

„În ţară avem o situaţie de criză. Este fără precedent ca în 7 martie să nu avem buget. Promisiunile care s-au făcut în buget sunt nesustenabile. PSD intenţionat a amânat bugetul, pentru că ştie că nu are bani să le pună în practică. Nu credeam că o să avem un guvern mai slab decât Guvernul Zero (n.r. – aluzie la tehnocraţi), dar iată că avem un Guvern Minus”, a spus Daniel Constantin, adăugând că „din punct de vedere economic ne îndreptăm cu viteză spre prăpastie”, iar „de aici rezultă necesitatea urgentă de a schimba Guvernul”, şi că „toate partidele de opoziţie ar trebui să aibă ca proiect de ţară schimbarea cât mai rapidă a Guvernului”.

La solicitarea BIHOREANULUI, Daniel Constantin a enumerat câteva măsuri pe care Pro România le va lua dacă va ajunge la guvernare: debirocratizarea în toate sistemele, abrogarea OUG 114/2018, desfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii (pe care l-a numit „cel mai mare jaf din istoria României, pentru că toate companiile de stat profitabile vor intra pe o uşă şi vor ieşi pe altă uşă, externă, în interese personale”), renunţarea la guvernarea prin Ordonanţe de Urgenţă, fără dezbateri, precum şi reorientarea politicii externe spre Europa.