Doi criminali eliberaţi condiţionat care au încercat să iasă cu maşinile din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, unul fără să deţină permis de conducere iar cel de-al doilea cu permis fals, au fost întorşi din drum şi arestaţi, joi, la Judecătoria Oradea.

Primul este Adrian Larionesi, un sucevean în vârstă de 42 ani, care s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Borş în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2, la volanul unui Opel, înmatriculat în România.

"La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a declarat că nu îl are asupra lui, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, descoperind că acesta nu deţine permis", a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Mai mult, Larionesi figura ca fiind în perioada de încercare, fiind eliberat condiţionat la sfârşitul anului 2017, cu un rest de pedeapsă neexecutat de 2 ani şi 6 luni din cei 18 ani de detenţie pe care i-a încasat pentru omor.

Bărbatul a fost întors din drum şi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Tot în arest preventiv a fost trimis de Judecătoria Oradea şi harghitanul Laczko Tiberius Jozsef, în vârstă de 30 ani, care a încercat să iasă prin PCTF Borş miercuri seară, la volanul unui Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria şi cu un permis de conducere falsificat, având însemnele autorităţilor maghiare care s-a dovedit un fals.

La fel ca şi Larionesi, şi Laczko era în perioadă de încercare, fiind eliberat anul trecut cu un rest de pedeapsă de 3 ani din cei 15 ani de detenţie la care a fost condamnat pentru omor calificat şi tâlhărie.

Cei doi bărbaţi sunt anchetaţi acum pentru conducere fără permis iar Laczko şi pentru uz de fals. Ei pot contesta mandatul de arestare emis de Judecătoria Oradea la Tribunalul Bihor.