După mai bine de un an în care a criticat direcţia în care involuează partidul în care a activat din anul 2002, fostul deputat şi prefect Claudiu Pop şi-a anunţat oficial despărţirea de PSD şi intrarea în Pro România.

Anunţul a fost făcut, marţi, cu ocazia unei vizite electorale pe care fostul premier Victor Ponta, preşedintele acestei formaţiuni, o face în Bihor alături de comisarul european Corina Creţu, de fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin şi de fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Între diverse deplasări electorale, reprezentanţii Pro România au susţinut şi o conferinţă de presă în care, printre altele, au prezentat noua achiziţie, arătând că fostul prefect nu îşi schimbă convingerile de stânga, ci doar partidul, după ce PSD a dovedit că nu mai este o organizaţie politică, ci un grup de interese "mafiot".

PSD, "grup infracţional organizat"

fostul premier Victor Ponta, lider PRO România"L-am convins o dată, acum 17 ani, să vină la Tineretul Social-Democrat, îl conving azi pentru a doua oară şi i-am promis că e ultima oară, că n-am făcut Pro România ca să ne întoarcem la PSD. Îmi pare rău de PSD, dar fiind confiscat de un grup infracţional organizat, nu cred că are un viitor, de atât timp merg într-o direcţie antieuropeană, antidezvoltare, antidemocratică", a spus Victor Ponta despre gestul lui Claudiu Pop de a părăsi partidul "teleormanizat" de Liviu Dragnea.

Ponta a mai spus că decizia lui Pop e cu atât mai morală cu cât "cei care vin la noi nu vin nici după funcţii, nici pentru alte avantaje", deoarece "instrumentele şi banii statului sunt folosiţi dimpotrivă, ca să vină oamenii la PSD".

"Om al faptelor"

Claudiu PopÎn ceea ce-l priveşte, Claudiu Pop a afirmat că "deschide un nou capitol" în activitatea politică, "alături de oameni cu care am lucrat" şi care, în guvernarea Ponta, au sprijinit ca în Bihor să fie reabilitat DN 76, să fie lărgit Podul Densuşianu, peste centură să fie construite supratraversări, iar 65 de hectare din fostul tancodrom să revină autorităţilor locale, din care 50 hectare au fost utilizate de Primărie pentru amenajarea Parcului Industrial II. În schimb, cele 15 hectare ajunse la Consiliul Judeţean stau cu buruieni "peste care zboară doar păsările", pentru că "la CJ nu există profesionalism" ca să fie amenajat un terminal Cargo, aşa cum era planul.

"Am fost un om al faptelor", a concluzionat fostul prefect, motivând de ce a plecat din PSD: "Am rămas până azi, mi-am plătit şi cotizaţia, dar nu am mai fost invitat la nicio şedinţă, am fost la o conferinţă judeţeană la care m-au chemat numai primarii, dar au reuşit (n.r. – apropiaţii preşedintelui Ioan Mang) să facă aşa încât să nu-mi dea cuvântul".

Întrebat de BIHOREANUL dacă nu regretă că în aceste condiţii n-a plecat din PSD mai repede, Claudiu Pop a motivat că "nu mi-a fost uşor", deoarece "mulţi colegi mi-au spus să rămân, că se vor schimba lucrurile".

Emilian Pavel, "lingău", "nevertebrată", "moluscă"

Pe de altă parte, referindu-se la prestaţia marii majorităţi a europarlamentarilor PSD, care au dus la Bruxelles discursurile antieuropene dictate de Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta i-a numit "lingăi", pe unul dintre ei identificându-l, chiar dacă fără a-i spune numele, în persoana lui Emilian Pavel (foto), cunoscut fost critic al preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, dar devenit sprijinitor al acestuia, precum şi fidel "soldat" al lui Dragnea.

Vorbind despre felul în care PSD-ul condus de Dragnea a făcut imposibilă ridicarea MCV şi intrarea României în Spaţiul Schengen, Ponta a explicat că România nu va atinge aceste obiective "dacă toată ziua îi înjuri pe liderii europeni şi le dai motive să te respingă", astfel de injurii fiind transmise inclusiv prin "fete şi băieţi lingăi".

"Un mare lingău aveţi aici la Oradea, cu mâna mea l-am pus pe listă (n.r. – în 2014, pentru Parlamentul European) şi îmi pare rău că l-am pus, m-am lăsat păcălit de lingăi, de nevertebrate, de moluşte", a spus Ponta, adăugând că în ciuda obedienţei, "Dragnea nu l-a mai pus pe listă pe loc eligibil".

Mang: "Îmi pare rău"

Contactat de BIHOREANUL şi solicitat să ofere o reacţie după plecarea fostului prefect Claudiu Pop, a cărui "mazilire" de altfel chiar el a aranjat-o, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang (foto), a pretins că nu este afectat în niciun fel, deoarece acesta oricum era "cu sufletul" la Pro România de ceva vreme.

"Ce să zic? Dl Pop era demult în Pro România cu sufletul, contra PSD, şi ne critica pe Facebook", a zis Mang.

În schimb, şeful PSD Bihor i-a luat implicit apărarea lui Emilian Pavel, afirmând că este dezamăgit că Ponta l-a numit "un mare lingău". "Îmi pare rău. Mă mir că Ponta se coboară la astfel de lucruri", a spus Mang, fără a mai adăuga altceva.