Un vasluian în vârstă de 66 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie calificată după ce, cazat în locuința unei femei de 73 de ani Oradea, a drogat-o cu somnifere, iar apoi, când femeia a adormit, i-a luat bijuteriile, cardul bancar, trei ceasuri, două telefoane mobile și alte bunuri, paguba fiind estimată la peste 10.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, sub semnătura purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, tâlhăria a fost comisă la începutul acestui an, pe 5 februarie.

"În timp ce se afla în locuinţa din municipiul Oradea a unei femei de 73 de ani, care îl găzduia de câteva zile, bărbatul i-ar fi introdus în cafea somnifere, care i-au indus femeii un somn profund, iar apoi i-ar fi sustras bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa, cardul bancar, aproximativ 70 lei din portmoneu, trei ceasuri, două telefoane mobile, 20 de monede din argint, precum şi alte bunuri, cauzându-i un prejudiciu estimat la 10.000 lei", se precizează în comunicat. 

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Ionel Dănuţ Mihalachi, a fost prins de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea care, miercuri, în baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Oradea şi cu sprijinul poliţiştilor din Vaslui, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului din comuna Albeşti, judeţul Vaslui.

"În urma percheziţiei domiciliare, poliţiştii orădeni au descoperit şi ridicat de la domiciliul suspectului o parte din bunurile sustrase de la septuagenara din Oradea", se arată în comunicat. 

Tot miercuri, Mihalachi a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru audieri, la finalul cărora a fost reţinut pentru 24 de ore.

O zi mai târziu, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie calificată. 

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.