Patronii bihoreni se declară îngrijoraţi de anularea curselor externe de Barcelona şi Milano Bergamo de pe Aeroportul Oradea.

"Uniunea Naţională a Patronatului Român şi Federaţia Patronilor Bihor au aflat cu îngrijorare despre decizia Tarom de a nu mai efectua zborurile de la Oradea către Barcelona şi Milano Bergamo ce urmau să înceapă în perioada martie-aprilie 2019", se menţionează într-o scrisoare deschisă semnată de preşedintele Comisiei de Transporturi a UNPR, Vasile Fonoage.

"Această decizie a Tarom, coroborată cu decizia din 2018 a Ryanair de a renunţa la cursele internaţionale de la Oradea cu destinaţii precum Milano Bergamo, Barcelona Girona, Londra Stansted, Dusseldorf Weeze şi Memmingen Bavaria, este de natură să îngrijoreze atât mediul de afaceri, cât şi cetăţenii din Oradea şi zonele apropiate", se menţionează în scrisoarea deschisă.

În mesajul lor, patronii bihoreni au arătat că, în urma investiţiilor făcute în ultima perioadă, aeroportul orădean are una dintre cele mai bune şi moderne piste din ţară şi un terminal nou în curs de finalizare.

"Pentru redresarea situaţiei actuale şi reluarea curselor externe de pe Aeroportul Oradea, facem apel la toate entităţile care au disponibilitatea şi dorinţa de a găsi strategii şi soluţii care să ducă la identificarea unor companii interesate să opereze zboruri comerciale externe de pe acest aeroport, care să atragă noi investitori în zona Bihorului şi să faciliteze dezvoltarea turismului în acest areal", a anunţat reprezentanţii mediului de afaceri.

UNPR şi FP Bihor şi-au anunţat susţinerea în găsirea unor soluţii viabile care să ducă la dezvoltarea acestei regiuni.