Un orădean în vârstă de 63 ani este anchetat pentru dare de mită după ce, miercuri, a fost prins în flagrant de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Teritorial Bihor, în timp ce dădea 1.000 lei şpagă unui poliţist ca să-i muşamalizeze un dosar penal.

Potrivit şefului Biroul Informare şi Relaţii Publice al DGA, Sarmizia Fetcu, ancheta a pornit de la un denunţ formulat chiar de subofiţerul căruia i s-au oferit banii, un agent de poliţie din Postul Cetariu.

"Persoana s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul Postului de Poliţie, după ce a fost depistată conducând un vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice şi i-a oferit poliţistului 1.000 lei ca să nu i se întocmească dosar penal", a declarat Fetcu. 

Imediat după ce i s-a făcut propunerea, subofiţerul de poliţie a sunat la DGA.

"Acțiunea de flagrant a fost organizată după aproximativ 4 ore de la denunț, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, mituitorul fiind ridicat în momentul în care a oferit banii agentului în sediul Postului de Poliţie", a mai spus Sarmizia Fetcu. 

Orădeanul a fost ridicat şi condus la sediul DGA Bihor, pentru audieri, şi a fost pus sub urmărire penală pentru dare de mită. Dacă va fi trimis în judecată, el riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.