Doi spărgători de autoturisme s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, după ce, în noaptea de luni spre marţi, au fost prinşi în flagrant chiar de polițiști în timp ce cotrobăiau prin autoturismele parcate pe Aleea Emanuil Gojdu.

Primul hoţ, un bărbat în vârstă de 45 ani din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, a fost surprins luni seară în jurul orei 21.45, în timp ce dosea într-o geantă bunurile furate dintr-o maşină căreia tocmai în spărsese geamul. Lucrurile - o borsetă cu bani, un telefon mobil și o tabletă PC, în valoare totală de 5.700 lei - au fost recuperate.

„Bunurile au fost restituite proprietarului, iar suspectul a fost reţinut pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii care îşi făceau rondul pe aceeaşi stradă au dat peste un alt spărgător de autoturisme. Este vorba despre un orădean în vârstă de 72 ani, care forţase încuietoarea de la portbagajul unei alte maşini parcate, bunurile luate de către acesta fiind, de asemenea, recuperate integral.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările și în acest caz, septuagenarul fiind anchetat, la fel ca şi „colegul său de breaslă”, pentru furt calificat.

Pentru a evita astfel de neplăceri, poliţiştii le recomandă proprietarilor de autovehicule să îşi monteze sisteme de alarmă şi siguranţă antifurt şi, peste noapte, să parcheze autoturismul cât mai aproape de casă şi într-un loc iluminat, ca să îl poată observa permanent.

"Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau obiecte de îmbrăcăminte. Totodată, este bine ca, pe timpul nopţii, faţa detaşabilă de la aparatura electronică de valoare, să fie luate în casă", se arată în informarea poliţiştilor.