Doi orădeni cu vârste de 26 şi 28 de ani au fost implicaţi miercuri, într-o altercaţie produsă sala de aşteptare a Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, medicii fiind nevoiţi să cheme poliţiştii pentru calmarea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SMURD - UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc, cei doi tineri au fost implicaţi într-o bătaie şi cu o seară înainte.

"Unul dintre ei a fost internat marţi seară, la Secţia de Chirugie Buco-Maxilo-Facială a spitalului, cu fractură de mandibulă şi de piramidă nazală. Cel de-al doilea s-a prezentat la UPU pentru investigaţii, acuzând o contuzie toracică. Aflând probabil că agresorul său e la spital, pacientul internat a coborât şi l-a luat la bătaie", a explicat dr. Mateoc.

BIHOREANUL a aflat că bătăușii se numesc Lung-Mitrică Nichita și Losonczi Norbert Alexandru. 

Altercaţia a fost oprită de un echipaj al Biroului de Ordine Publică din Poliţia Municipiului Oradea, iar cazul este cercetat acum de Poliţia Municipiului Oradea.

"Cele două persoane au fost audiate şi s-a întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

UPDATE:

Într-o declaraţie făcută BIHOREANULUI la mai bine de 3 săptămâni de la întâmplare, Nichita a susţinut că altercaţia din triajul Unităţii de Primire a Urgenţelor a pornit de la o fată și a fost provocată de cel care îl lovise şi cu o seară mai devreme. "Şi-a trimis un prieten la mine, sus în spital, să mă roage să-l sun. Iniţial nu am vrut, dar în final i-am dat un telefon. Mi-a spus că e şi el la spital, la UPU şi cum eu coborâsem din salon, să fumez, m-am dus să discut cu el, să văd ce are de gând", a declarat tânărul.

Atâta că, spune tot el, nu au reuşit să ajungă la un numitor comun. Din contră, Losonczi ar fi devenit agresiv, motiv pentru care a şi vrut să plece, ca să evite o nouă altercaţie. "A început să tremure, a pornit spre mine, iar eu am plecat. În drum, am tras între mine şi el un agent de pază, rugându-l să intervină să nu sară la bătaie. Dar cu toate acestea, a reuşit să mă lovească, în aceleaşi locuri în care m-a lovit şi cu o seară mai devreme", a spus  tânărul.

Potrivit acestuia, singurul care a ajuns în ziua cu pricina la Poliţie este Losonczi. "Eu nu am părăsit spitalul, am rămas internat", a mai declarat Lung-Mitrică.