Fostă directoare adjunctă a Şcolii cu clasele I – VIII Floare de Lotus din comuna Sânmartin, profesoara Laura Pintea (foto dreapta) este noul inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor, funcţie imediat următoare celei de şef al IŞJ, deţinută de Alin Novac Iuhas, şi el membru PSD, la fel ca recent numita sa secundă.

Potrivit declaraţiei lui Novac Iuhas făcute luni pentru BIHOREANUL, Laura Pintea este profesoară de engleză şi şi-a obţinut funcţia prin „numire de la Minister”, cu o săptămână în urmă. „Dânsa a fost numită de Ministerul Educaţiei lunea trecută (n.r. – pe 29 iulie)”, a declarat şeful IŞJ Bihor.

Întrebat cine a „propus-o” pentru a fi numită, Novac Iuhas a declinat răspunsul: „Cel mai bine este s-o întrebaţi pe dânsa”.

Atâta doar că „dânsa” s-a eschivat. „Am mai ocupat funcţii de conducere, am fost propusă de Minister, sunt suţinută şi de ALDE”, a spus profesoara Laura Pintea BIHOREANULUI, înainte să închidă telefonul.

Noua inspectoare şcolară generală adjunctă este, la rându-i, după cum reiese din postările pe Facebook, o susţinătoare a fostului eurodeputat PSD Bihor Emilian Pavel.

Ea a preluat postul ocupat până în urmă cu o lună, pentru puţin timp, tot de un cadru didactic din mediul rural, şi anume Florin Buştea, profesor de religie şi preot din comuna Ciumeghiu.