O cantitate de aproape 30 metri cubi de cherestea, expediată fără documente legale de o societate bihorenă, a fost confiscată de polițiștii Compartimentului Delicte Silvice din Bihor, iar firma a încasat şi o amendă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, captura a fost făcută joi, în timpul unei acţiuni ce viza circulația materialului lemnos și prevenirea delictelor silvice.

„În jurul orei 10.10, în localitatea bihoreană Hidișelul de Sus a fost depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din localitatea Roșia, în timp ce transporta cu un autocamion 29,12 metri cubi de cherestea de fag, expediată de o societate comercială cu punct de lucru în localitatea bihoreană Remetea, având expirat avizul de însoțire a transportului de material lemnos”, se arată în informarea poliţiştilor.

Firma a rămas fără cherestea şi s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 lei. Valoarea celor aproape 30 metri cubi de cherestea se ridică la 26.470 lei. Lemnele au fost predate în custodia Ocolului Silvic Oradea.