Un tânăr în vârstă de 18 ani din Oradea a fost arestat preventiv, joi, după ce, reţinut pentru 24 de ore şi plasat apoi sub control judiciar pentru furturi din maşini, a încălcat condiţiile care i-au fost impuse.

Nagy Norbert fusese reţinut de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea pentru trei furturi din maşini comise în perioada 14 ianuarie – 28 februarie, în acest an, furturi care au provocat proprietarilor o pagubă totală de aproximativ 6.800 lei.

Astfel, zic poliţiştii, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, tânărul a forţat încuietoarea unei autoutilitare din care a luat scule -  mașini de înșurubat, ciocan rotopercutor, flexuri, fierestrău pendular -  de 5.000 lei.

Două săptămâni mai târziu, pe 29 ianuarie, a „lovit” din nou, forţând portiera unui autoturism, din care apoi a furat o poşetă cu bani şi bunuri personale, cauzând un prejudiciu estimat la 1.000 lei.

Pe 28 februarie a spart un alt autoturism, de astă dată împreună cu o tânără - cercetată de polițiști în aceeași cauză - din care a furat de pe banchetă o poşetă cu bani și carduri de cumpărături, cauzând un prejudiciu total estimat la 1.300 lei.

Prins pe 13 martie, Nagy Norbert a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul a decis că poate fi cercetat sub control judiciar, măsură care a fost dispusă pentru 60 de zile.

Surpriză, însă, căci la scurt timp după ce a ieşit din sediul Parchetului, tânărul a sărbătorit libertatea „şutind” o sticlă de whiskey în valoare de 135 lei dintr-un magazin. Prins, din nou, de poliţişti, Nagy s-a ales cu un nou dosar penal şi, în plus, a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde procurorii au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, solicitare care a fost admisă pentru o perioadă de 30 de zile.