Şoferul de 20 de ani din Cociuba Mare care, băut şi drogat la volan, a provocat un accident rutier soldat, marți, cu moartea unui tânăr de 17 ani, a ajuns în spatele gratiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, tânărul a fost reţinut, miercuri seară, pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta şi, ulterior, judecătorului de drepturi şi libertăţi din Salonta, care l-a arestat pe șofer pentru 30 de zile.

După cum se ştie, tragedia s-a produs pe drumul comunal 97, la intrare în localitatea Petid. Şoferul, care conducea maşina pe direcţia Cărăsău - Petid, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune frontală cu parapetul metalic de pe partea stângă a carosabilului, care a străpuns autoturismul prin mijlocul acestuia, autoturismul rulând cu parapetul în interior peste 27 de metri.

În urma impactului, un tânăr de 17 ani, din comuna Cociuba Mare, pasager în autoturism pe scaunul din dreapta faţă, a murit pe loc, iar şoferul a fost dus la spital, cu leziuni uşoare. De altfel, reținerea lui a avut loc după ce a fost externat.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 20 de ani care conducea autoturismul, prezenta o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorul autoturismului a fost testat pentru prezenţa substanţelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv.