Informaţii noi despre situaţia pandemică la nivelul judeţului Bihor. Într-una din cele două secţii de Boli Infecţioase ale Spitalului Municipal din Oradea sunt internaţi 23 pacienţi confirmaţi cu coronavirus, iar două persoane au fost externate după ce au fost declarate vindecate. Din rândul cadrelor medicale din Oradea nu este înregistrată, până acum, nici o îmbolnăvire.

Conform surselor BIHOREANULUI, marţi la ora amiezii, la Spitalul Municipal din Oradea erau 23 de pacienţi cu coronavirus, cu toţii îngrijiţi la etajul VI al clădirii din Rogerius. Dintre aceştia, unul, cel adus de la Spitalul Orăşenesc Aleşd în urma accidentului epidemiologic declarat duminică, este tratat pe un pat de terapie intensivă, fiind intubat.

Până în prezent, în Bihor au fost diagnosticate cu Covid persoane atât din afara judeţului (din primele „valuri” de repatriaţi, când aceştia încă nu erau escortaţi spre judeţele de domiciliu), cât şi din Oradea, Abram, Bulz, Holod, Paleu, Remetea, Sânmartin, Sântandrei şi Toboliu.

Sursele nu au precizat câte persoane sunt internate ca suspecte, această categorie de pacienţi fiind internată la etajul III al unităţii.

Pe de altă parte, din Spitalul Municipal a fost externat un al doilea pacient declarat vindecat, după ce luni fusese anunţată oficial vindecarea şi externarea unui prim bolnav, despre care BIHOREANUL aflase că este un şofer din Piatra Neamţ intrat în carantină în Oradea. A doua persoană vindecată este, potrivit surselor, un bărbat de 40 de ani dintr-o comună limitrofă municipiului.

În cursul zilei de luni au fost efectuate la laboratorul Spitalului Municipal din Oradea încă 61 testări pentru depistarea coronavirusului, cel mai intens ritm de după punerea în funcţiune a aparatului PCR, în urmă cu două săptămâni. Dintre acestea, două testări au fost făcute pentru a doua oară unor pacienţi internaţi la etajul VI al spitalului, într-una din cele două secţii de Boli Infecţioase, acolo unde se află persoanele confirmate cu Covid-19.

„Din cele 61 testări efectuate luni, două au fost pentru pacienţi confirmaţi de la Infecţioase, iar una pentru o persoană aflată în izolare la domiciliu. Toate trei sunt cu rezultat pozitiv (n.r. – indicând prezenţa coronavirusului). Testările continuă şi marţi”, a declarat una dintre sursele BIHOREANULUI.

În prezent, în rândul personalului medico-sanitar din Oradea nu există nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

În ce priveşte testarea personalului medico-sanitar de la Spitalul din Aleşd, unde duminică a fost înregistrat un accident epidemiologic, în cazul unui angajat al acestei unităţi testarea făcută a fost neconcludentă şi urmează să fie repetată, iar pentru alţi 12 angajaţi rezultatul a fost negativ.