Un bărbat în vârstă de 29 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a atacat o femeie în Orăşelul Copiilor din Oradea. Victima a fost aruncată la pământ de individul care apoi i-a smuls punga din mână, i-a scos portmoneul din care a luat 500 lei şi a fugit.

Tâlhăria s-a produs duminică dimineaţă, iar potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Bihor, victima este o orădeancă în vârstă de 80 ani. Femeia traversa parcul când a fost lovită cu putere de bărbat şi a căzut. Individul i-a smuls punga din mână, iar din portmoneul care se afla în ea a furat banii şi a fugit.

"În urma agresiunii suferite, octogenara a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 2 - 3 zile de îngrijiri medicale şi un prejudiciu material în valoare de 500 de lei", se precizează în comunicatul poliţiştilor.

Tâlharul, pe numele său Konkoly Richard, a fost prins miercuri de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei care l-au şi reţinut pentru 24 de ore, iar joi l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Procurorii l-au dus apoi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, solicitând să fie arestat preventiv.

Instanţa a admis propunerea Parchetului, dispunând arestarea tâlharului pentru 30 de zile, decizia fiind justificată şi prin faptul că bărbatul este un hoţ multirecidivist, eliberat condiţionat la sfârşitul anului trecut din Penitenciarul Satu Mare şi trimis deja în judecată pentru alte două fapte de furt calificat pe care le-a comis între timp.

În urmă cu 2 ani, Konkoly a fost implicat şi într-un incident produs în Piaţa Unirii din municipiu. Pe 23 august 2017, bărbatul (foto) a urcat la bustul gol pe acoperişul Palatului Vulturul Negru şi a ameninţat că se aruncă în gol, fiind coborât după mai bine de o oră de negocieri purtate cu el de o echipă coordonată de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş.

În cazul tâlhăriei de duminica trecută, ancheta este efectuată de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.