Un tânăr în vârstă de 29 ani din satul Tăut din Bihor a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti după ce, sâmbătă, a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a doi adolescenţi, iar apoi a fugit de la locul faptei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Bihor, accidentul rutier s-a produs sâmbătă seara, la ora 22.30, în satul Tăut, iar tânărul nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum lateral pe drumul județean 709, izbindu-se de o maşină care circula regulamentar.

Doi adolescenţi răniţi

„Tânărul nu a acordat prioritate de trecere, iar maşina în care se afla a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe drumul județean 709, pe direcția Tăut - Belfir, de un bărbat de 27 de ani, din Tăut”, se arată în comunicatul Poliţiei.

În urma impactului, doi adolescenţi, de 15, respectiv 16 ani, ambii din localitatea Tăut, pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

În loc să aştepte venirea poliţiştilor, şoferul de 29 ani a fugit de la locul accidentului şi s-a ascuns, fiind găsit abia duminică dimineaţa, când poliţiştii au şi aflat de ce a dispărut individul: nu avea permis de conducere şi nici maşina cu care circula nu era înmatriculată.

„În urma cercetărilor efectuate și administării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta l-au reținut pe bărbatul de 29 de ani pentru 24 de ore”, spun poliţiştii, care îl cercetează acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Luni, 18 martie, bihoreanul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul a decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

"Grăbita" din Diosig

Un alt accident rutier cu fugă a fost sesizat vineri seara, de un bărbat de 46 ani din Cadea. „Joi, 14 martie, în jurul orei 19.15, în timp ce se deplasa pe carosabil, pe o stradă secundară din localitatea de domiciliu, persoana a fost acroșată de un autoturism, al cărui conducător a părăsit locul producerii accidentului rutier fără încuviințarea poliției”, se arată în informarea Poliţiei Bihor.

Pietonul a scăpat cu leziuni uşoare.

În urma cercetărilor demarate, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Marghita l-au găsit pe autorul accidentului rutier, în persoana unei tinere de 19 ani, din comuna Diosig. „Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, se precizează în comunicat.