Un biciclist din localitatea bihoreană Ghenetea a fost grav rănit după ce a fost izbit, miercuri, de o maşină pe un drum judeţean în apropiere de Marghita.

Accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 191 şi a fost semnalat pe numărul de urgenţă 112 la ora 9.05. "Aflată la volanul unui autoturism (Skoda n.r.), o femeie de 47 ani, din comuna Viişoara, a accidentat un bărbat de 70 ani din localitatea Ghenetea, care circula pe bicicletă din sens opus şi a virat brusc în faţa autoturismului pentru a pătrunde pe un drum lateral", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

În urma accidentului rutier, biciclistul s-a ales cu leziuni grave, fiind preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea, pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale.

Potrivit şefului UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, starea bărbatului este gravă. "A suferit multiple fracturi la nivelul membrelor, traumatism cerebral grav şi este asistat respirator. A făcut stop cardiac la locul accidentului, fiind resuscitat de colegii din elicopter", a explicat dr. Borcea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştiii Biroului Rutier Marghita, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.