Nasol e să fii ministru. Marea mândrie judeţeană, Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, este în vizorul DNA pe motiv că şi-ar fi angajat în fals o consilieră care locuia bine mersi la Oradea, dar cică presta cu jumătate de normă la Bucureşti, prin telefon.

Nu înţeleg de ce atâta nedumerire din partea organelor, din moment ce cu toţii cunoaştem şi alte meserii care se practică la mii de kilometri distanţă de client; totul e să ai un corp frumos, trombon şi o legătură bună la internet.

Din start vreau să precizez că sunt convins că nu i se va clinti niciun fir de păr fostului ministru, pentru că DNA nu-l poate ancheta fără acceptul colegilor săi, senatorii României. Nu cred că grupul infracţional organizat din Camera Superioară îl va lăsa pe Bodog pe mâna buldogilor de la DNA.

Interesant este mecanismul care le întunecă vederea mai-marilor ajunşi în funcţii importante. Făcând abstracţie de ani, burtă, păr alb, reumatism şi alte metehne specifice vârstei, de cum ajung oleacă ştabi, îşi trag două-trei consiliere. Atenţie, domnule Bodog, la nuanţe: am spus că v-aţi tras consiliere, nu că v-aţi tras consilierele!

Obiceiul acesta, de a-ţi răsplăti apropiaţii din banii publici, l-a dus în final şi pe Liviu Dragnea la Rahova. Dar se pare că, la politruci, metehnele sunt mai puternice decât instinctul de conservare.

Citiţi şi articolul "Cabinetul penal: Cine e consiliera personală pentru care Florian Bodog s-a ales cu dosar penal la DNA"