Hai să vedem ce s-ar întâmpla dacă instituţiile subordonate Primăriei ar lua-o razna. Groparii te-ar lăsa cu mortul în casă, pentru că nu le mai ajung banii de trăscău. Angajaţii de la Zoo ar da drumul sălbăticiunilor în oraş, ca să arate în ce condiţii grele lucrează.

Medicii ar lăsa pacientul întubat şi deschis pe masă, că li se anulează sporurile. Băieţii de la CET, taman în iarnă, ar opri căldura ca să ceară bonuri de masă şi de vacanţă. Funcţionarele ar trage geamul de la ghişeu şi n-ai putea să scoţi o simplă adeverinţă sau autorizaţie. La Aquapark, casieriţa ar lăsa cu ochii în soare sute de clienţi nedumeriţi, pentru că nu i s-au dat mai multe zile de concediu.

Ei bine, cam aşa au procedat greviştii "spontani" de la OTL. Şoferii şi vatmanii nu sunt capabili să înţeleagă că munca fiecăruia este importantă şi, dacă o singură rotiţă se gripează, viaţa noastră devine un infern. Eu nu-i acuz nici de şantaj, nici de conspiraţii, ci pur şi simplu de nesimţire. Poate că au ei 8 clase plus şcoala de şoferi, dar cei 7 ani de acasă le lipsesc. Nu poţi să-ţi baţi joc de un oraş întreg numai pentru că tu ai nostalgia vremurilor când, pe lângă salariu, mai vindeai motorină şi şmechereai piese de schimb.

Modul prostesc în care au cerut majorări de salarii de 50% arată că băieţii joacă la cacealma, după principiul "cerem mult, că poate ni se va da măcar jumătate". Păi, de ce să primească mai mult cu 1.000 de lei la salariu? În fond şi la urma urmei, ţin în mâini un volan, nu un bisturiu...