Moment emoţionant, vineri dimineaţă, la festivităţile organizate de Prefectură în Parcul 1 Decembrie din Oradea, cu prilejul Zilei Naţionale.

După discursul prefectului Ioan Mihaiu, care a dat citire mesajului premierului Tudose, şi după alocuţiunea istoricului Ion Zainea, militarul Adrian Pal a cerut voie reprezentantului Guvernului în teritoriu să îşi ceară iubita în căsătorie.

"Domnule prefect, vă rog să permiteţi să iau cuvântul. Pe data de 25 octombrie 2012, am depus jurământul de credinţă faţă de ţară, faţă de România. Astăzi, 1 decembrie 2017, în faţa dumneavoastră şi a tuturor celor prezenţi, vreau să depun jurământul iubirii", a spus el.

Prefectul a încuviinţat, după care tânărul a îngenuncheat, iar fata a izbucnit în plâns. "Jur să te iubesc cu toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea mea. Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Domnişoara Tărău Minodora Maria, vrei să fii soţia mea?", a întrebat tânărul, primind un "Da!" hotărât din partea iubitei lui.

De altfel, inclusiv cei din public au fost mişcaţi de gestul tânărului, care au aplaudat intens gestul său, în vreme ce în boxe a început să răsune piesa "Ţi-am dat un inel", de la Holograf.

Adrian şi Teodora au 24 de ani şi sunt din Oradea. Ei au povestit reporterului BIHOREANULUI că s-au cunoscut în liceu. Au fost colegi în clasa a noua, la Liceul Teoretic Lucian Blaga, după care nu s-au mai văzut vreme de 7 ani. "Acum suntem împreună de 2 ani şi 8 luni", a spus Adrian.

Adrian Pal este sublocotenent încadrat la Centrul Judeţean Militar Bihor, iar Minodora Maria Tărău este psiholog. Aceştia au mai spus că încă nu au stabilit data nunţii.

Primul care i-a felicitat a fost chiar prefectul Ioan Mihaiu.

Festivităţile de Ziua Naţională au adunat vineri pe platoul Statuii Ostaşului Român circa 2.000 de orădeni de toate vârstele. Printre oficialităţile prezente la eveniment s-au mai numărat preşedintele Consiliului Judeţean  Pásztor Sándor, primarul Ilie Bolojan, episcopul ortodox şi cel greco-catolic, Sofronie Drincec şi Virgil Bercea, politicieni de toate culorile şi aleşi locali.

Manifestările, care au mai cuprins un recital al corului "Traian Moşoiu" s-au încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare şi o prezentare a tehnicii de luptă din dotarea unităţilor Garnizoanei Oradea.

Cea mai mare trecere în faţa micuţilor orădeni au avut-o armele din dotarea militarilor, autospecialele roşii ale pompierilor şi maşinile cu girofarul pornit ale poliţiştilor. Mai ales când tinerii pasageri identificau cum să dea drumul şi la sirenă...