Preotul-vedetă Cristian Pomohaci a fost primit cu aplauze, duminică, la Zilele comunei Sântandrei, semn că acuzaţiile de pedofilie şi caterisirea nu i-au afectat imaginea în ochii fanilor.

Chef de ziua comunei

Nu mai puţin de 2.000 de localnici s-au adunat pe stadionul din Sântandrei pentru a participa festivităţile de ziua comunei. Cei mai tineri au avut la dispoziţie un parc de distracţii cu tobogane gonflabile, carusel, maşinuţe electrice, un trenuleţ electric şi multe altele. Adulţii s-au putut răsfăţa cu mici, grătare şi alte feluri de mâncăruri, de la kurtos kalacs la porumb fiert.

Pentru zona de food, organizatorii au întins mese cu circa 600 de locuri, toate pline, şi tot atâtea scaune au fost aşezate în faţa scenei pentru ca publicul să se poată bucura de show-ul de pe scenă.

Harul şi ispita

Programul artistic derulat de-a lungul zilei a cuprins recitaluri susţinute de artişti locali precum Cornel Borza, Leontin Ciucur, Sânzâiana Toader, Ansamblul Plaiurile Crişanei şi Ansamblul Artistic Profesionist Crişana.

Momentul serii l-a constituit însă recitalul preotului-vedetă Cristian Pomohaci, acuzat de pedofilie şi scos din biserică.

Preot la rândul său, cântăreţul de muzică populară Marius Cristian Pop, moderatorul spectacolului, a făcut apel la pilde creştine pentru ca Pomohaci să fie primit cât mai bine de public.

„Acolo unde este har mult de la Dumnezeu, acolo este şi ispită mare”, a spus cântăreţul, insistând asupra faptului că „nu avem dreptul să judecăm”.

Din cântare în cântare...

Pop nu a trebuit să insiste, însă, prea mult, pentru că Pomohaci a fost primit cu aplauze. Îmbrăcat în straie populare, preotul şi-a interpretat piesele de muzică populară care i-au adus celebritate şi bani, şi nu s-a abţinut să nu le dea peste nas eventualilor cârcotaşi din public.

„Cine-i supărat pe mine, crească-i coadă ca la câine / Cine-i supărat pe noi, crească-i coarne ca la boi / Şi ochii ca la broscoi”, a cântat Pomohaci cu tupeu, spre deliciul publicului, care l-a aplaudat.

Solistul şi-a încheiat recilatul în fix 30 de minute, conform înţelegerii cu organizatorii, scuzându-se în faţa publicului că este aşteptat la un alt spectacol în Băile Herculane. Pomohaci a părăsit stadionul ca pasager într-un luxos Porsche Cayenne.

După cum se știe, Pomohaci a fost caterisit din Biserică printr-o decizie definitivă a Consistoriului Mitropolitan din 2017, după ce Parchetul General a deschis un dosar în care acesta este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale. Acesta fusese înregistrat în timp ce cerea favoruri sexuale unui minor.