Peste 1.000 de orădeni, în cea mai mare parte părinţi însoţiţi de copii, au participat, sâmbătă seară, la retragerea cu torţe şi focul de artificii care au încheiat festivităţile de Ziua Naţională.

A fost primul an în care 1 Decembrie s-a sărbătorit în Oradea şi cu artificii.

O mare parte din orădeni i-au însoţit militarii Garnizoanei Oradea de-a lungul defilării pe pietonalul străzii Republicii, iar cei mai mulţi s-au adunat pe podul Ladislau pentru a-i aplauda la intrarea în Piaţa Unirii.

Alaiul a pornit la ora 17:45 de la intrarea pe principala arteră pietonală a oraşului în acordurile fanfarei.

Militarii au traversat centrul oraşului cu chipurile luminate de făcliile aprinse şi bliţurilor camerelor telefoanelor mobile ale orădenilor care au flancat întreg traseul.

Pe podul Sfântul Ladislau, plin de copii însoţiţi de părinţi, formaţiunea a fost întâmpinată cu aplauze.

Şarpele de foc şi-a ocupat dispozitivul în Piaţa Unirii în acordurile fondului muzical al focului de artificii inclusiv cu jerbe tricolore care a luminat timp de câteva minute cerul de deasupra oraşului.

Festivităţile de 1 Decembrie, încheiate în jurul orei 18 cu focul de artificii au fost organizate de Instituţia Prefectului Bihor, Primăria şi Garnizoana Oradea, cuprinzând o ceremonie oficială în Piaţa Unirii, o paradă militară în Centrul Civic, împărţire de fasole cu ciolan în piaţa centrală a oraşului şi un concert al Ansamblului Crişana, organizat la Teatrul Regina Maria.