Campionul bihorean Alexandru Jur a câştigat, sâmbătă seară, prin KO cea de-a patra centură WBC, într-un meci super antrenant, care s-a desfăşurat la Sala de Sport "Floare de lotus" Sînmartin. Jur aproape că l-a scos din ring în cea de-a 11-a repriză, penultima, pe francezul Jean Jacques Olivier "Hercule".

Luptătorul bihorean a dominat toate reprizele în faţa unui adversar tenace, capabil de surprize, care a mizat constant pe o lovitură suficient de puternică încât să facă diferenţa.

Jur a pus capăt luptei cu mai puţin de opt minute înaintea gongului final, când, în urma unei serii de lovituri bine plasate, aproape că şi-a scos din ring adversarul adus în imposibilitatea de a se mai apăra.

Arbitrul de centru a oprit meciul susţinându-l pe luptătorul francez cu faţa însângerată să revină în colţul ringului pentru a primi îngrijiri medicale.

"La mulţi ani, campionule!"

Desfăşurat într-o atmosferă incendiară, meciul şi-a meritat titlul de cel mai important eveniment pugilistic profesionist bihorean, emanând un box de calitate în fiecare secundă de luptă.

Victoria de vineri îi va oferi boxerului român şansa unui lupte pentru titlul de campion mondial şi îi va deschide oportunităţile unei cariere internaţionale.

Modest, după anunţarea victoriei, Jur a mulţumit pentru încurajări atât sălii, care l-a ovaţionat tot timpul meciului, cât şi celor care l-au sprijinit în cartieră. "Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut la început de carieră", a spus boxerul.

Aşa cum şi-a dorit, sportivul şi-a făcut cadou de ziua sa şi de cununie cea de-a patra centură WBC.

Încântat la culme, publicul i-a urat campionului "La mulţi ani" pentru aniversarea de vineri, când a împlinit 33 de ani, dar şi pentru cununia civilă, pe care o va avea duminică.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa vicepreşedintelui WBC, Houcine Houici, şi a preşedintelui Ligii de Box Profesionist, Rudel Obreja.

Box!

Gala de box de vineri seară a cuprins opt lupte, din care şase purtate de sportivi amatori şi două de profesionişti.

Dacă Alexandru Jur l-a învins pe Jean Jeaques Olivier prin KO într-o luptă care trebuia să aibă 12 reprize a câte trei minute, boxerul clujean Lucian Bot a fost nevoit să îşi ducă până la capăt cele şase reprize de meci împotriva italianului Sergio Romano, într-un meci de categorie grea.

Bot a câştigat la puncte, prin decizia arbitrilor, un meci pe care l-a dominat în mod evident, deşi a încasat două lovituri sub centură.

Celelalte şase lupte au adus în ring sportivi de la Universitatea Cluj, Arena Cluj, Box Club Gilău şi Gym Mar Strong Oradea.

Sportivii orădeni Angelo Covaci (38,5 kilograme), Andreas Ştiubea (41,5 kilograme) şi Daniel Mihuţa (44,5 kilograme) şi-au câştigat meciurile disputate.

Colegii lor, Ianis Butnariu (75 kilograme) şi Daniel Mihuţa (64 kilograme), au fost învinşi de campionul respectiv vicecampionul naţional la categoria la care au luptat.