Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au disputat sâmbătă primul joc amical de pe teren propriu din această vară. La Arena Antonio Alexe, campionii României au primit replica maghiarilor de la Szedeak Szeged, pe care i-au întrecut la o diferenţă de 15 puncte, cu scorul de 71-56.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika, iar debutul partidei a fost destul de bun pentru ei, după primele zece minute bihorenii conducând cu cinci puncte, scor 19-14. Sfertul secund a fost mult mai echilibrat, oaspeţii marcând 15 puncte, faţă de numai 14 ale "roş-albaştrilor". În acest fel, la jumătatea partidei CSM avea un avantaj de patru puncte, scor 33-29.

După pauza mare, "leii roşii" au revenit mult mai determinaţi, adjudecându-şi sfertul al treilea cu zece puncte, scor 21-11.

Deşi au avut un avantaj consistent pe tabelă, orădenii nu s-au relaxat foarte tare nici în ultima secvenţă, pe care şi-au adjudecat-o cu 17-16, astfel încât scorul final al partidei a fost 71-56.

Aaron Broussard a fost principalul marcator pentru orădeni, cu 13 puncte, în timp ce Giordan Watson a înscris 12 puncte, Kris Richard şi Dragan Zekovic, câte 9 puncte, iar Cătălin Baciu a terminat jocul cu 8 puncte pentru CSM CSU Oradea, în timp ce de la unguri Milos Milisavljevic a a fost cel mai eficace, cu 13 puncte.

De menţionat că în acest meci formaţia orădeană a jucat ghidându-se după regulamentul din cupele europene, acolo unde nu există restricţii în ceea ce priveşte numărul de jucători străini prezenţi în acelaşi timp pe parchet, respectiv limita de vârstă a autohtonilor.

Accidentat, Tudor Fometescu, nu a evoluat în această partidă, în schimb, absenţi la partida de la Debrecen, Sean Barnette şi Pavle Reljic au evoluat.

Pentru campioana României urmează acum în pregătiri o deplasare în Serbia, unde vor susţine două partide în compania unor echipe din prima ligă a acestei ţări.