Prima ediție a Cupei Satelor, competiție inițiată de Federația Română de Fotbal, și-a desemnat câștigătoarea pentru județul Bihor. Din cele 33 de comune înscrise în turneu, cele mai bune opt formații s-au întrecut pentru câștigarea fazei județene și pentru a obține dreptul de a reprezenta Bihorul la nivel zonal.

Terenul de fotbal din Tileagd a fost luat cu asalt, pe 9 martie, de aproximativ 150 de copii, dintre care şi 9 fete, reprezentând echipele participante la turneul final, Aştileu, Bratca, Cociuba Mare, Lăzăreni, Sânmartin, Tileagd şi Tinca, lipsind motivat (probleme medicale) copiii din Suplacu de Barcău.

După o scurtă şedinţă tehnică şi efectuarea tragerii la sorţi, echipele au pus stăpânire pe teren, oferind meciuri viu disputate, caracterizate prin ambiţie, dar şi fair play.

La finalul fazei grupelor, ierarhia a fost următoarea: 1. Sânmartin (prof. Eugen Ilisoi, 9 puncte), 2. Tileagd (Ficuţ Csaba, 4 puncte), 3. Aştileu (prof. Gabriela Cazan, 3 puncte), 4. Cociuba Mare (prof. Florin Doble, 1 punct), în Grupa A, respectiv 1. Bratca (prof. Dan Marghitaş, 9 puncte), 2. Tinca (prof. Cristina Lezeu, 6 puncte), 3. Lăzăreni (prof. Marius Bulc, 3 puncte) 4. Suplacu de Barcău (prof. Vasile Szekrenyes, 0 puncte) în Grupa B.

Cât echipele ajunse în careul de aşi au avut parte de un respiro binevenit, celelalte trei formaţii şi-au măsurat forţele în cadrul unui turneu de consolare în care nu s-a mai pus accent pe rezultatul final, ci doar pe plăcerea de a juca fotbal.

În semifinale, echipa din Tileagd a învins formaţia din Bratca, în timp ce Sânmartinul nu a întâmpinat probleme în a trece din nou de gruparea din Tinca.

Locul trei le-a revenit elevilor din Bratca după victoria în faţa foştilor colegi de serie din Tinca (singura echipă de la turneu care a avut în componenţă doar jucători nelegitimaţi), iar Sânmartinul a triumfat în finală în faţa gazdelor din Tileagd.

Aflat în tribune, antrenorul Ioan Naom, şeful Comisiei Tehnice din cadrul AJF Bihor şi referent zonal al Federaţiei Române de Fotbal, a urmărit toate jocurile, oficiind festivitatea de premiere, alături de secretarul AJF Bihor, Petru Boroş.

Acesta din urmă a oferit şi două diplome speciale Primăriei şi Consiliului Local Tileagd, respectiv CS Foresta Tileagd pentru sprijinul acordat în organizarea turneului final. 

"Ne-am alăturat cu bucurie iniţiativei FRF şi am rămas surprinşi de emulaţia creată la nivel judeţean de această competiţie. Ce poate fi mai frumos, decât un teren de fotbal plin cu copii, pe o vreme superbă de primăvară. Le mulţumim participanţilor, dar şi autorităţilor locale din comunele participante pentru implicare", a concluzionat preşedintele AJF Bihor, prof. Radu Bitea, care a oferit şi câte două mingi de joc fiecărei echipe prezente la turneul final.