Poloiştii de la CSM Digi Oradea au fost învinşi şi în finala din acest an a Cupei României, după ce sâmbătă, la Bucureşti, au cedat cu scorul de 6-12, în faţa gazdelor, jucătorii de la Steaua, campionii en-titre şi deţinătorii trofeului Cupei României.

Meciul s-a desfăşurat în Bazinul Steaua, acolo unde s-a ţinut turneul din 2019 a celei de-a doua competiţii din poloul românesc.

Primul sfert a fost ceva mai echilibrat, dar tot steliştii şi l-au adjudecat, cu 3-2. Apoi, în următoarele opt minute, bucureştenii au marcat de trei ori, fără să primească vreun gol, ceea ce a făcut ca în pauza mare, tabela de marcaj să indice scorul de 6-2 în favoarea gazdelor.

Din păcate, nici în jumătatea a doua a disputei situaţia nu s-a modificat. Sfertul III a fost câştigat de stelişti cu 3-1, ceea ce a făcut ca în ultima pauză pe tabelă să se consemneze 9-3 în favoarea Stelei.

Cum în ultimele opt minute fiecare echipă şi-a trecut în cont câte trei goluri, rezultatul final al partidei a fost 12-6 pentru bucureşteni, care, astfel, şi-au apărat trofeul, în timp ce elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu au fost nevoiţi să se mulţumească din nou cu statutul de finalişti.

Pentru CSM Digi, în finala de sâmbătă, Yusuke Inaba şi Grummy Guimaraes au marcat câte două goluri fiecare, iar Ramiro Georgescu şi Bogdan Remeş şi-au trecut câte o dată numele pe lista marcatorilor.

De la Steaua, cel mai eficace jucător a fost Yerko Marinic, cu trei goluri.

Pentru CSM Digi Oradea este cea de-a treia finală consecutivă din Cupa României, pe care o pierde în faţa Stelei. După cum notează şi site-ul clubului bihorean, ultima dată când poliştii de la CSM şi-au adjudecat acest trofeu a fost în anul 2016, când la Braşov au învins Steaua, cu 5-3. Cum între timp, orădenii au trecut la o politică de întinerire a lotului de jucători, în timp ce steliştii au continuat pe linia întăririlor cu jucători experimentaţi, rezultatele din ultimii ani sunt explicabile.