Deşi au fost foarte aproape să se răzbune pe înfrângerea din finala Cupei, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut din nou, sâmbătă seară, în faţa rivalei U BT Cluj.

De această dată, meciul, care s-a desfăşurat în BT Arena şi care a avut un final de joc ce a ţinut cu sufletul la gură suporterii celor două echipe, s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 89-88. Oradea a pierdut pe mâna ei acest joc, aflându-se la conducere de două ori în ultimul minut.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul, care a contat pentru etapa a V-a (ultima a turului) din Grupa Roşie a Ligii Naţionale, cu: Watson, Richard, Petrescu, Zekovic şi Valeika.

Debutul de partidă a fost mai bun pentru „roș-albaștri”, care au încheiat în avantaj primul sfert, cu 27-26.

După ce în primele minute ale sfertului secund, cele două formaţii s-au succedat la conducere, în pauza mare totuşi clujenii au intrat în avanaj cu opt puncte diferenţă, scor 53-45.

Din păcate, nici secvenţa a treia nu a consemnat revirimentul orădenilor, formaţia gazdă reuşind să controleze şi aceste zece minute şi, astfel, în ultima pauză să conducă cu 73-63.

Ultimul sfert însă a adus revenirea echipei campioane, care a redus la jumătate diferenţa după doar trei minute, scor 75-70. Apoi, Richard şi Zekovic au înscris puncte importante pentru CSM  CSU, care a apropiat trupa antrenată de Cristian Achim la doar două puncte, scor 82-80.

Cu două minute înainte de final, Nikola Markovic a interceptat, iar Aaron Broussard a egalat şi a obţinut aruncare suplimentară, pe care a transformat-o, readucând trupa campioană conducere, scor 82-83.

În ultimul minut şi jumătate cele două echipe s-au succedat la conducere, iar finalul părea să aparțină CSM-ului, dar Richard a forțat o aruncare de trei puncte, deşi mai erau 16 secunde din timpul de atac al orădenilor. A ratat, iar apoi Clujul a profitat și a revenit la conducere.

În cele din urmă jocul s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 89-88, iar CSM Oradea îşi întrerupe şirul victoriilor din actuala ediţie de campionat şi coboară pe poziţia a doua a clasamentului. Totuși, ei se află la egalitate de puncte cu „şepcile roşii”, care au trecut acum în frunte.

Principalul marcator de la orădeni a fost de această dată Kris Richard, cu 22 puncte. L-au urmat: Aaron Broussard, cu 19 puncte, Dragan Zekovic, cu 11, şi Kristijan Krajina, cu 10 puncte. De la U BT, Donatas Tarolis a fost cel mai eficace, cu 24 de puncte.

Antrenorul Cristian Achim nu s-a putut baza nici la această partidă pe Bobe Nicoescu şi Tudor Fometescu. În schimb, tânărul Vlad Marinău a adunat 8 minute, iar Edward Petrescu, 12 minute de joc.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va juca vineri, 13 martie, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe, cu CS SCM Timişoara.