Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat, miercuri, fără probleme în Final Four-ul Cupei României, după ce şi în returul partidei cu Steaua, din sferturile de finală, au reuşit să se impună. De această dată, trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim a câştigat duelul de la Bucureşti, cu scorul de 63-60.

Având avantajul de 20 de puncte din partida tur de la Oradea, "leii roşii" au început bine şi jocul din Capitală, dominând cu autoritate primele două sferturi.

De la început tehnicianul Cristian Achim i-a trimis pe teren miercuri pe: Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika. Orădenii au dominat disputa sub panou şi şi-au adjudecat primul sfert cu 18-14.

În sfertul al doilea, CSM Oradea şi-a mărit considerabil diferenţa pe tabelă şi, după ce a câştigat secvenţa cu 18-6, a intrat în pauza mare cu avantajul de 16 puncte, scor 36-20.

În jumătatea secundă, pe fondul introducerii în teren a mai multor jucători tineri, Fometescu, Gavrilă sau Petrescu, bihorenii le-au permis steliştilor să reducă din handicap. Gazdele au marcat astfel în sfertul III cât reuşiseră în primele două la un loc, adică 20 de puncte, în timp ce oaspeţii şi-au trecut în cont în acest interval numai 12 puncte. Aşa s-a ajuns ca în ultima pauză tabela să indice avantajul de 8 puncte al CSM-ului, scor 48-40.

În ultima secvenţă, bucureştenii s-au apropiat şi mai ameninţător, cel mai mult la un singur punct, când a marcat ex-orădeanul Andrei Mandache un coş de trei, când mai era un singur minut de jucat. Totuşi, ultimele două puncte au fost înscrise de campioni, care la final au devenit învingători cu scorul de 63-60. Cu scorul general de 146-123, trupa bihoreană şi-a asigurat prezenţa între cele mai bune patru echipe ale competiţiei.

În partida de la Bucureşti, Marc Carter a înscris pentru CSM CSU 20 de puncte, Nikola Markovic şi Dragan Zekovic au marcat şi ei câte 10 puncte, în timp ce Arturas Valeika şi-a trecut în cont 9 puncte.

De cealaltă parte, fostul căpitan al CSM-ului, Andrei Mandache, a fost cel mai eficace, cu 18 puncte.

În Final Four-ul Cupei României s-a mai calificat deja BC CSU Sibiu.

Gazda turneului final al Cupei României la baschet va fi anunţată luni, 25 martie.

Până atunci însă, sâmbătă seară, orădenii vor disputa derby-ul de la Sibiu, cu liderul clasamentului Grupei Roşii din Liga Naţională, formaţia locală BC CSU.