Sportiva orădeană Bianca Benea a obţinut o performanţă notabilă, cu echipa României, la Campionatului European de scrimă pentru juniori în proba feminină de spadă.

La competiţia care s-a desfăşurat sâmbătă, la Foggia, în Italia, spadasina legitimată la CSM Oradea, a ajutat România să se claseze pe locul 4.

La start s-au prezentat 17 echipe, iar România a intrat în competiţie pe tabloul de 16, primul adversar fiind Germania.

Confruntarea a avut parte de un start echilibrat, după care româncele s-au desprins şi au controlat disputa impunându-se în final cu 45-32. Orădeanca Bianca Benea a avut o contribuţie însemnată, cu 16 puncte obţinute.

Apoi, pe tabloul de 8, România a întâlnit echipa Belgiei, pe care a întrecut-o cu 45-37. De această dată, tricolorele au fost conduse la început, dar au revenit spectaculos de la scorul de 7-13. În această partidă, care a adus calificarea în semifinale pentru tricolore, Bianca a reuşit 17 puncte pentru România.

În penultimul act, România s-a confruntat cu gazda şi principala favorită a competiţiei, Italia. Deşi duelul a fost echilibrat până la jumătatea disputei, când Italia a condus cu un singur punct, 23-22, ulterior gazdele s-au desprins, impunându-se cu 45-37. Din nou, orădeanca a contribuit cu 16 puncte la zestrea României în această confruntare.

În ultimul meci, România s-a confruntat cu Franţa, pentru medaliile de bronz. Tricolorele au fost de asemenea învinse cu 34-45, la capătul unei confruntări în care au fost mai mereu în urmă. Totuşi, Bianca Benea a obţinut jumătate din punctele României.

Echipa României, care s-a clasat în final pe locul IV în această competiţie, a fost alcătuită din Bianca Benea, Alexandra Predescu, Zsuzsa Schlier şi Denisa Barosan.

La individual Bianca Benea s-a clasat pe locul 34 în proba de spadă feminin a Campionatului European de scrimă pentru juniori din Italia.