Sportivii clubului Tengo Salonta au dominat întrecerile Cupei României Boromir la fotbal-tenis, desfăşurate în perioada 5-7 iulie, pe terenurile Tenis Club Break din Mamaia. Din cele opt categorii de concurs, echipa condusă de Vasile Sorean a câştigat trofeul la patru (impunându-se în toate finalele masculine) şi a obţinut alte două clasări pe podium.

Prezenţa salontanilor la cupă a adus, de altfel, un plus de valoare şi spectaculozitate competiţiei, aspect remarcat şi de către preşedintele FRFT-CAJ, Frederico Tavares, care a lăudat echipele din Salonta şi din Vatra Dornei, în cadrul festivităţii de premiere.

"Am remarcat cu bucurie creşterea calitativă a jocurilor şi nu ţin minte ca la vreo competiţie organizată sub egida FRFT-CAJ, un joc de triplu să fi durat o oră şi zece minute, aşa cum s-a întâmplat la meciul dintre Tengo Salonta şi câştigătoarea de anul trecut, Proactiv Târgovişte", a spus preşedintele FRFT-CAJ la finalul competiţiei.

Meciuri antrenante

La cele două categorii de juniori (U18 şi U16), Tengo s-a duelat pentru trofeu cu formaţia Comexim R Lupeni, reuşind să încheie victorioasă ambele finale în componenţa Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor şi Szijjartó Ticián. 

Echipa de fete compusă din Andreea Neag, Mădălina Istrate, Alexandra Tamba, Andreea Jungean şi Szathmári Beatrix a terminat pe locul III la senioare, fiind devansată de echipa Comexim R Lupeni şi CSM Alexandria. 

Cea de-a treia medalie de aur a fost obţinută de echipa care a concurat la categoria Mixt U21, acolo unde Tengo (Nagy, Purjea, Marck, Lăzău, Neag, Tamba) a depăşit clar formaţiile din Lupeni şi Alexandria. Cu acelaşi lot, completat cu Mădălina Istrate, salontanii au luat startul şi la competiţia rezervată seniorilor, ocupând în final locul III, în urma celor de la Lupeni şi Alexandria.

Victorie după victorie

Finala seniorilor a adus cea mai echilibrată dispută pentru locul 1, salontanii având de înfruntat, încă din faza grupelor, două grupări fruntaşe din Campionatul Naţional de fotbal-tenis, Proactiv Târgovişte şi Nord-Vest Cluj-Napoca.

Echipa condusă de Vasile Sorean şi-a învins ambele adversare cu 2-0 şi s-a calificat în semifinale unde a dispus cu acelaşi scor de formaţia GMA Târgu Mureş. În disputa pentru trofeu, Tengo şi Comexim R Lupeni au oferit un spectacol agreabil, încheiată cu victoria formaţiei salontane, care de-a lungul celor două zile de concurs nu a pierdut niciun joc. Alături de cvartetul Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius şi Denis Purja au mai jucat şi juniorii deja menţionaţi.

La Cupa României s-au jucat pe echipe în sistem două victorii din trei meciuri, probele fiind triplu, dublu şi simplu, însă, la această din urmă categorie s-au jucat doar acele meciuri care stabileau câştigătoarele, în cazul în care scorul era egal (1-1). 

Lăudabilă a fost însă şi evoluţia echipei mixte de fete şi băieţi de la Tengo (Tamba, Jungean, Szathmári, Turzó, Szijjartó şi Szőke Sorean Imre) care a concurat în cadrul categoriei U14, ajungând în careul de aşi, însă fără a reuşi să urce pe podium.

La categoria Open (s-a jucat doar proba de triplu), salontanii nu s-au mai înscris, fiind prezenţi în schimb cei de la Vatra Dornei, care au încheiat pe locul IV.

"Sunt mulţumit atât de rezultate, dar şi de nivelul meciurilor pe care le-am disputat. A fost o revedere plăcută cu foştii adversari cu care nu ne-am mai întâlnit de ceva timp în competiţiile oficiale. Mulţumesc jucătorilor, susţinătorilor şi sponsorilor. Nu avem timp de relaxare, deoarece în următoarea perioadă vom susţine jocuri din campionat, dar vom bifa şi participări la turneele internaţionale la care am fost invitaţi", a concluzionat conducătorul clubului Tengo, Vasile Sorean.

Acesta a deplasat un lot numeros pentru a putea participa la toate probele de concurs. Tehnicianul Tengo a mizat pe seniorii: Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Denis Purja, Mădălina Istrate, dar şi pe juniorii: Mark Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor, Szijjartó Ticián, Andreea Neag, Alexandra Tamba, Andreea Jungean, Szathmári Beatrix si Szőke Sorean Imre.

După câteva zile de pauză, necesare în urma efortului depus, componenţii echipei salontane vor lua drumul Bucovinei pentru a participa la etapa a III-a a campionatului de tenis cu piciorul organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor. Gazda rundei va fi echipa Black Hill Vatra Dornei, condusă de către Paul Boncheş.