Campioana României la baschet masculin, formaţia CSM CSU Oradea şi-a legitimat marţi doi jucători. Este vorba despre sârbii Dragan Zekovic şi Pavle Reljic.

Dragan Zekovic, înalt de 2.09 metri, a ajuns la un acord cu formaţia bihoreană pentru un contract valabil până la încheierea sezonului competiţional 2018-2019.

În vârstă de 31 ani, Zekovic este jucător de poziţiile 4-5 şi a mai jucat în România la echipele CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Steaua EximBank Bucureşti.

În cariera sa, acesta a mai activat la echipele Atlat ovi Belgrad, Arkadia Traiskirchen Lions (unde a fost coleg cu Titus Nicoară), Steaua Roşie Belgrad, OKK Belgrad, KK Novi Sad, Vojvodina Novi Sad (unde a fost coleg de echipă cu Radovan Markovic).

După ce cariera lui Zekovic s-a oprit în decembrie 2013, el a efectuat tratamente şi efectele acestora au fost benefice, astfel încât a reuşit să-şi reia activitatea de jucător în vara anului 2016, când a semnat cu Karpos Sokoli, în Macedinia şi Liga Adriatică. Apoi, în vara anului 2017, Dragan a semnat cu CSM Steaua EximBank Bucureşti. În sezonul precedent, el a evoluat în 30 meciuri şi, după cum informează site-ul clubului bihorean, a avut medii statistice de 15.5 puncte, 5.4 recuperări şi 1.7 pase decisive pentru 17.9 la eficienţă.

Celălalt baschetbalist sârb transferat de CSM CSU Oradea este Pavle Reljic, are 25 ani, 1.94 metri, cântăreşte 80 kilograme şi evoluează în principal la poziţia 2. "El este un bun purtător de minge, astfel încât a fost utilizat de-a lungul timpului şi la poziţia 1", după cum informează clubul orădean.

De-a lungul carierei, Reljic a evoluat în Serbia, Liga Adriatică, Bosnia-Herţegovina şi România.

În ţara nostră, el a jucat la Timişoara, la echipele Timba şi BC. După ce a mai trecut pe la Mladost, în Serbia, şi Spars Sarajevo, în Bosnia-Herţegovina, Reljic a revenit în Liga Naţională, tot la  Timba Timişoara, unde a disputat 20 meciuri în ediţia 2017-2018. În acest sezon însă, Pavle nu a avut alt angajament.

Atât Zekovic, cât şi Reljic vor ajunge la Oradea în cursul zilei de miercuri, când vor asista la meciul dintre CSM CSU Oradea şi ZZ Leiden, din cadrul etapei a 5-a a FIBA Europe Cup. Meciul va debuta de la ora 19 şi va fi transmis în direct de Digi Sport.