Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au mai învins o dată echipa SCM U Craiova, tot pe terenul acesteia, la doar trei zile după ce o eliminase din Cupa României.

De această dată, campionii de la CSM s-au impus sâmbătă seară, cu scorul de 75-68, în etapa a 14-a şi ultima din prima fază a campionatului Ligii Naționale.

În meciul de sâmbătă de la Craiova, antrenorul Cristian Achim a început disputa cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovovic și Valeika.

Deşi, precum miercuri în cupă, gazdele au condus în debut, orădenii au revenit, au egalat şi apoi au trecut în avantaj pe tabelă, conducând după primul sfert cu şase puncte, scor 21-15.

În secvanţa secundă „roş-albaştrii” s-au descurcat şi mai bine, au controlat jocul şi, după ce Nikola Markovic şi Sean Barnette au ieşit la rampă iar Arturas Valeika a înscris un important coș de trei puncte în urma unei aruncări executate pe finalul timpului de atac, la jumătatea confruntării echipa bihoreană avea un avantaj de opt puncte, scor 40-32.

Cum şi în sfertul III Oradea a continuat să aibă situaţia sub control, elevii antrenorului Cristian Achim s-au menţinut la conducere, timp în care Arturas Vaileka a marcat din nou spectaculos, iar Kris Richard a fost tot mai eficient. În acest fel, în ultima pauză s-a intrat cu un avantaj de 12 puncte ale CSM-ului, scor 60-48.

În ultimele zece minute, craiovenii au început mai bine, aceştia înscriind primele cinici puncte, dar Valeika, Broussard și Markovic au replicat pentru CSM, care s-a desprins la 16 puncte, scor 69-53. Apoi, finalul a fost bine gestionat de echipa campioană, care a încheiat învingătoare, cu scorul de 75-68, a ajuns la cea de-a 13-a victorie consecutivă în competițiile interne şi a încheiat Grupa A a Ligii Naţionale pe primul loc.

În partida de sâmbătă seară de la Craiova, Nikola Markovic a fost principalul marcator pentru CSM CSU Oradea, cu 17 puncte, în timp ce Sean Barnette a înscris 12, Arturas Vaielka și Kris Richard câte 11, iar Aaron Broussard a reuşit  10 puncte.

De partea cealaltă, de la gazde, Tyler Laser a fost cel mai eficace, cu 20 de puncte.

În cele 14 partide ale echipei bihorene disputate în Grupa valorică A a Ligii Naţionale, elevii antrenorului Cristian Achim au înregistrat 12 victorii şi au suferit doar 2 înfrângeri, terminând pe primul loc, cu 26 de puncte. Pe poziţia secundă s-a situat U BT Cluj, cu acelaşi număr de puncte, pe locul III BC CSU Sibiu, cu 23 de puncte, iar pe poziţia a IV-a, Steaua, cu 20 de puncte.

În faza a II-a a ediţiei 2019-2020 a Ligii Naţionale, TOP 6, CSM CSU Oradea va evolua în prima etapă în deplasare, pe terenul celor de la SCM Timişoara, la finele săptămânii viitoare. Până atunci însă, miercuri, 22 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, echipa bihoreană se va duela pe teren propriu cu U-BT Cluj-Napoca, în etapa a 4-a a Grupei J din FIBA Europe Cup.