În cea de-a doua manşă a sferturilor de finală, bihorenii s-au impus pe terenul oltenilor cu scorul de 77-65. Cum în tur, la Oradea, au câştigat la o diferenţă de 11 puncte, elevii antrenorului Cristian Achim au obţinut accesul pentru "careul de aşi" al competiţiei cu scorul general de 160-137.

Joi, tehnicianul CSM-ului a început jocul cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovic şi Valeika. După ce au înscris primele puncte, "roş-albaştrii" s-au văzut conduşi în primul sfert, dar au revenit şi au intrat în prima pauză cu avantaj minim, scor 20-19.

Deşi Cristian Achim a rotit jucătorii pe parcursul primei jumătăţi, în sfertul II orădenii s-au desprins, au ajuns să conducă cu zece puncte, însă gazdele au redus din handicap, astfel încât la jumătatea partidei CSM CSU conducea cu 40-34.

După ce au avut un debut bun în sfertul III, campionii s-au relaxat apoi, permiţând craiovenilor să se apropie pe tabelă, dar în ultima pauză s-a intrat tot cu un avantaj al oaspeţilor, de patru puncte 56-52.

În ultima secvenţă, orădenii s-au desprins din nou pe tabelă şi au ajuns să conducă cu zece puncte, cu şase minute înainte de final. Mai mult, cu toate că pe final antrenorul Cristian Achim i-a trimis pe teren pe tinerii Edward Petrescu şi Vlad Marinău, CSM CSU Oradea s-a impus şi mai clar decât acasă, în tur, cu scorul de 77-65.

Alături de CSM CSU Oradea, s-au mai calificat în Final Four-ul Cupei României formaţiile: SCM Timişoara, Dinamo Ştiinţa Bucureşti şi U-BT Cluj-Napoca.

Stabilirea gazdei turneului final se va face luni, atunci când va avea loc şi tragerea la sorţi pentru semifinale.