Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe, care s-a încheiat miercuri seară la sala de sport din Oradea care poartă numele regretatului jucător.

În ultima partidă a turneului, formaţia orădeană s-a impus clar, la o diferenţă de 33 de puncte, în faţa echipei macedonene MZT Skopje. Paradoxal, echipa din capitala Macedoniei de Nord învinsese cu o zi mai devreme la o diferenţă clară formaţia maghiară Szolnok Olaj.

Elevii antrenorului Crtistian Achim au făcut un joc bun şi, dată fiind şi oboseala echipei adverse, şi-au depăşit clar adversarii.

Pentru CSM CSU au evoluat de la început: Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika. Aceştia au fost foarte hotătâţi, aducând un avantaj consistent campionilor României încă din primul sfert, pe care l-au câştigat cu 38-17.

Recitalul bihorenilor a continuat şi în sfertul II, când au înscris 25 de puncte, primind în schimb numai 17. Astfel, la jumătatea confruntării, CSM CSU conducea cu o diferenţă de 29 de puncte, scor 63-34.

După pauza mare, pe fondul schimbărilor, "roş-albaştrii" au redus tempoul, permiţând macedonenilor să câştige sfertul III cu 19-14. Astfel, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 77-53 în favoarea gazdelor.

În ultimele zece minute, bihorenii s-au desprins din nou şi, deşi pe final i-au avut în teren pe jucători precum Edward Petrescu, Tudor Fometescu şi Darius Meluţ, au reuşit să câştige în final la o diferenţă de 33 de puncte, scor 97-64. În ultima secvenţă, elevii antrenorului Cristian Achim au înscris 20 de puncte şi au primit 11.

Principalul marcator al CSM-ului a fost Bobe Nicolescu, care a înscris 14 puncte. L-au urmat: Sean Barnette cu 13 puncte, Giordan Watson cu 12 puncte, Arturas Valeika cu 11 puncte, Cătălin Baciu, autor a 10 puncte, Dragan Zekovic şi Nikola Markovic cu câte 9 puncte, Aaron Broussard cu 8 puncte şi Kris Richard, autor a 7 puncte.

La finalul disputei, orădenii au primit trofeul aferent locului I de la acest turneu, în timp ce echipei din Skopje i-a fost decernat trofeul pentru locul II.

Acest meci a fost şi ultimul din perioada de pregătire a campionilor României, ei de acum urmând a avea în program doar jocuri oficiale. Primul dintre acestea va fi cel din Ungraia, de la Szombathely, unde vor susţine prima manşă a dublei cu Falco KC din localitate. Partida va conta pentru primul tur preliminar al Basketball Champions League.

În total, în perioada pregătirilor, orădenii au disputat şase partide, câştigându-le pe toate.